Cornuri cu magiun si nuca
De multe ori trebuie sa facem si bunatati simple, si tocmai simplitatea acestora te aduc mai aproape de traditii sau pur si simplu te duc la un mod de viata echilibrat. Cornurile astea cu magiun si nuca ma duc cu gandul la bunica si mama, si la copilarie, cand magiunul era nelipsit de pe mese.
Eu le-am facut rapid cu un aluat fara pretentii si alintari si au fost binevenite pentru pachetel.
Ingrediente:
– 500g faina
– 1 ou
– 150g zahar
– 200 ml lapte
– 100ml ulei
– 25 g drojdie
– 1/2 lingurita sare
– 5-6 linguri magiun
– 200g nuca
– 1 ou pt uns deasupra
– mac
Mod de preparare:
Dupa cum am spus aluatul e unul fara pretentii, asa ca cernem faina, dizolvam drojdia cu putin lapte caldut si o turnam peste aceasta. Adaugam oul si laptele caldut (in care s-a dizolvat zaharul). Toate astea se framanata pana se incorporeaza toate ingredientele. Urmeaza sa turnam uleiul cate putin si framantam vreo 10-15 min. Aluatul se acopera cu un servet si se pune la crescut intr-un loc caldut.
Cand acesta este gata se intinde cu sucitorul si se taie in dreptunghiuri ( in functie de marimea dorita ). Fiecare dreptunghi se unge cu magiun si se presara cu nuca in bucati mari). Dreptunghiurile de aluat se ruleaza si se formeaza cornurile.
Acestea (mie mi-au iesit 10 buc) se ung cu ou batut si se presara cu mac.
Cornurile se vor coace la 175 grade Celsius, in cuptorul preincalzit timp de 40 de minte sau pana cand sunt frumos rumenite.
Aveti grija sa le mancati fierbinti !!!
Spor la prajiturit!
Ah cat de bine arata! Ce bine ar merge unul acum…
seara buna Dana
Arata minunat!
buna ….in loc de magiun se poate pune marmelada?
Poti sa pui marmelada fara grija. O sa difere un pic gustul dar cred ca vor fi bune.
mersi… ❤
cred ca este micul dejun ideal, mai ales pt vremea schimbatoare de afara 🙂
Se poate umple si cu altceva in loc de magiun?
Sigur Silvia.. Poti inlocui cu mere, nuca sau orice gem cu consistenta solida.
Ok. Multumesc.O sa le incerc. Arata delicios
Cu mare drag!
superbe vreau sa le incerc neaparat! 🙂
Isabela sper sa-ti placa.
Te mai astept pe la mine.
bune