Prăjiturici şi alte dulciuri.

Prajitura Chinezoaica

chinezoaica1

Nu am inteles niciodata de ce prajitura asta se cheama “Chinezoaica” sau ce caracteristici o fac sa-i fie atribuit nume asiatic. Trecand insa peste intrebari pot spune ca prajitura asta e minunata, mai ales daca iubiti nuca.

Chinezoaica e o prajitura satioasa cu gust profund de nuca si cu glazura fina.

Cam asa am procedat.

Ingrediente:

Blat:

–         200g unt

–         150g zahar

–         2 linguri cacao

–         150 g nuca macinata

–         150g faina

–         1 praf copt

–         6 albusuri

Glazura:

–         6 galbenusuri

–         150g zahar

–         1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

–         Untul aflat la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine spuma. Acesta se amesteca cacaoa, faina, nuca si praful de copt.

chinezoaica5

–         Albusurile se bat spuma pana compozitia devine tare si se incorporeaza usor in prima compozitie.

–         Intr-o tava tapetata cu hartie (eu am folosit una de 25/35cm) se toarna compozitia obtinuta si se da la cuptor pentru cca 20 de minute.

–         Galbenusurile se bat cu zaharul  si vanilia pana creste in volum si culoarea e una albicioasa.

–         Cand blatul e aproape copt (adica dupa 20 min) se adauga glazura din galbenusuri si se da iar la cuptor pentru inca cca 10minute. Apoi se inchide cuptorul dar mai lasam prajitura inca vreo 10 minute in cuptor.

chinezoaica7

–         Lasam prajitura la racit apoi taiem in forma dorita.

chinezoaica2

Chinezoaica e gata!

chinezoaica3

Spor la prajiturit!

Reclame

Single Post Navigation

11 thoughts on “Prajitura Chinezoaica

  1. Stelar on said:

    Dana, se numeste chinezoaica pentru ca are fata galbena (precum chinezii), iar ciocolata rasa de deasupra arata ca „hieroglifele” lor. Mi-am adus aminte acum de aceasta prajitura pe care obisnuiam sa o fac. Buna este!

  2. andreea on said:

    Mama ii spunea asa ptr ca ii trasa niste mazgaleli”chinezesti”,cu glazura de ciocolata,facuta cu furculita.

  3. Frumoase ingrediente are prajitura asta dar inca nu am incercat-o 🙂 Arata chiar tare bine!

  4. Aaa, asta o face si mama.E absolut delicioasa.

  5. imi place cum arata, pufoasa, delicioasa si pregatita de savurat, nu am incercat si sigur mi-ar place 😉

  6. alina 2 on said:

    arata delicios, iar eu iubesc nuca, deci trebuie sa o incerc. doar o nelamurire am : dupa ce punem glazura lasam cuptorul deschis, iar dupa aceea inchidem cuptorul si mai lasam 10 minute cu focul stins? cam asa am inteles eu…………..iti multumesc pt atentie si astept raspunsul cu nerabdare 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: