Prăjiturici şi alte dulciuri.

Prajitura „Televizor”

 

Prajitura Televizor e oarecum legendara, toata lumea o cunoaste din vremea copilariei, este adorata si ceruta. N-as spune ca se face face foarte usor dar nici greu nu e. Ce-i drept necesita un pic de migaleala si timp dar rezultatul e unul pe masura. Prajitura e delicioasa iar cantitatea e generoasa…adica ajunge si pentru prieteni sau vecini.

    Ingrediente:

Blat maro (2 foi)

–         2 oua

–         2 linguri de cacao

–         14 linguri zahar

–         14 linguri de ulei

–         14 linguri lapte

–         20 linguri de faina

–         1 lingura rasa de bicarbonat de sodiu stins cu otet sau lamaie

Blat galben

–         4 oua

–         4 linguri de zahar

–         4 linguri de faina

 Crema

–         700ml lapte

–         100g zahar

–         1 plic de praf de budinca de vanile

–         3 linguri faina

–         200g unt

–         1 lingurita esenta de vanilie

Glazura

–         150 g ciocolata

–         4-5 linguri de lapte

–         1 lingura ulei

Mod de preparare:

  Pentru blatul maro amestecam ingredientele in ordinea data si din compozitia rezultata vom coace 2 foi, intr-o tava tapetata cu hartie . Temperatura cuptorului va fi de 180 grade preincalzit.

 

  Pentru blatul galben facem un pandispan din ingredientele mentionate, adica batem bine ouale cu zaharul, adaugand apoi usor faina.

   Pentru crema desfacem faina, praful de budinca cu laptele rece. De regula e bine de folosit un tel pentru a preintampina aparitia cocoloaselor . Adaugam zaharul, vanilia si restul de lapte. Punem totul la foc potrivit si amestecam pana compozitia se leaga . Se da la rece apoi se mixeaza impreuna cu untul aflat la temperatura camerei.

     Avem deci trei foi si crema. Incepem sa le asamblam asa: o foaie maro, jumatate din crema, foaia de pandispan, cealalata jumatate de crema, foaia maro.

      Peste ultima foaie punem glazura. Adica topim la bain marie ciocolata cu laptele si uleiul. Cand devine fluida o turnam peste prajitura si o intindem cu o spatula sau un cutit. Prajitura trebuie neaparat sa stea peste noapte la rece. Dimineata se va taia perfect!!!

    Cam atat. Spor la prajiturit!

Reclame

Single Post Navigation

20 thoughts on “Prajitura „Televizor”

  1. Mariana on said:

    Da ,o stiu,e o prajitura foarte buna! Eu nu prea le am cu prajiturile astea cu crema si foarte elaborate…nu am rabdare sa le fac.In schimb mama mea era o specialista si o facea frecvent….Felicitari,arata foarte bine si sunt sigura ca e foarte gustoasa…miami…

  2. O stim si noi si am si gustat-o….de la vecni:D.Nu ne-am facut inca timp pt ea dar o avem pe lista.
    te pupam Dana, o saptamana spornica

  3. viorica cucu on said:

    multumim pt retete majoritatea prajiturilor le cunosc dar as vrea mai multe retete cu fructe si mai putina crema ,multumim mult

  4. Dienutsa on said:

    Yumyyyyyyyyyy. >_<

  5. Vreau si eu o bucatica!!

  6. vai…..nu am mai auzit de prajitura asta din copilarie!
    musai sa o fac si eu!

  7. Un televizor la care nu m-as uita prea mult, cu siguranta! As trece rapid la partea numita mancat :)))

  8. simona on said:

    Buna!Arata foarte bine prajitura,dar vreau sa stiu daca trebuie sa insiropez foile si blatul. Multumesc

    • Simiona blatul nu se insiropeaza. Dupa ce se pune crema se lasa peste noapte iar foile se inmoaie atat cat trebuie .
      Daca le-ai insiropa ar fi prea moi si s-ar desface.
      Merci de vizita si sper ca ti-am fost de folos.

  9. Ce draguta e! Televiziune am facut de pe vremea facultatii, dar prajiturica asta mi-a scapat 😀 Trebuie, deci, sa o bifez si eu, nu? Te pup, Dana!

    • Nu pot sa cred ca ti-a scapat asa ceva. In vremurile adolescentei mele era cea mai cool prajitura facuta in casa. Aveam o prietena a carei mama facea 😉
      E mare cautare pe ea chiar daca fotografiile sunt cam nereusite!

  10. Dragos on said:

    Buna ziua Dana, am o intrebare de barbat. Cat se lasa foile la copt? Multumesc, Dragos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: