Pachetele cu nuci
Deserturi cu nuci…asa-i ca va plac ?
Reteta asta ii apartine lui Adi Hadean , unde cu farmecul lui inconfundabil explica pas cu pas pana la produsul final.(reteta originala aici). De cand am descoperit aceasta reteta am facut-o de nenumarate ori, dar niciodata nu am reusit sa postez.
Eu fac jumatate de portie, asta insemnand cca 30-35 de pachetele.
Ingrediente:
– 5 galbenusuri
– 5albusuri
– 150 g unt
– 170 g faina
– 200g de nuca macinata
– 150g de zahar
– 1 varf de sare
Mod de preparare :
Untul se amesteca cu galbenusurile, sarea si faina. Se obtine un aluat lipicios ce va sta la frigider cca 4-5 ore. Eu fac aluatul seara si il lucrez a doua zi.
Din aluat se fac bilute de marimea unor nuci. Bilutele vor deveni foi subtiri dupa ce le intindem cu sucitorul. Sa lucrati cu multa faina ca altfel aluatul se va lipi.
Cele 4albusuri se bat spuma cu zaharul. Se adauga nucile macinate si asta este umplutura.
Pe fiecare foita se pune cate o lingura de umplutura. Se dau marginile spre interior iar capetele se strang. Pachetelul are de fapt forma unei bomboane de pom.
Pachetelele formate se dau la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se vor coace aproximativ 10-15min. Cand se mai racoresc se pudreaza cu zahar vanilat.
Sunt atat de bune si au acel gust natural de nuca…e greu sa te opresti.
Spor la prajiturit!
Excelent, neaparat de incercat:)
Week frumos Dana, te pupam
Eu salivez si acum daca ma uit la ele.
Va pup si eu!
Arată ca niște bombonici!
De Craciun sunt de mare efect!
Foarte frumoase pachetele. Parca ar fi bomboane de pom de Craciun. 🙂 Reteta e asemanatoare cu cornuletele cu nuci. Stiu ca sunt foarte gustoase. Pupici!
Merci Rita!
Reteta aceasta este super buna!!! Italienii fac asa ceva, le ador.
Ai mei sunt topiti dupa ele!!!
Absolut delicios.O sa incerc si eu reteta.
Sigur o sa-ti placa!
Faine mai sunt pachetelele astea.
Si buunee!!
Am facut si eu aceste minunatii,doamne,ce bune sunt!In loc de mic-dejun,sau intre mese,sau,sau,sau.Oricand.Mult mai gustoase si gustul mai pregnant, daca nucile inainte de a le taia bucati sunt putin prajite sau 10 minute tinute in cuptorul incins.Extraordinare!Felicitari pentru reteta!