Tarta cu smochine si branza de capra
Bucurie mare: au aparut smochinele proaspete! Anul trecut le-am testat pentru prima data si am fost fascinata de gustul discret si proaspat. Pentru inceput am luat 4 smochine …da, pentru o tarta. Ce era mai potrivit alaturi de ele decat o branza de capra?
Ingrediente:
– 125 g unt
– 1 galbenus ou
– 50 ml apa rece
– 200g faina
– sare un varf de cutit
– 4 smochine coapte (sa aiba culoarea mov dar sa nu fie foarte moi)
– 250-300g branza de capra
– 50 g de miez de nuca
Mod de preparare:
Prima data facem aluatul amestecand repejor untul, sarea, galbenusul, apa rece si faina. Aluatul se da pentru cel putin jumatate de ora la frigider.
Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Aluatul scos din frigider se intinde intr-o tava de tarta unsa in prealabil. Cu o furculita gaurim usor aluatul si-l dam la cuptor pentru cca 10-15 min (pana devine galbuie). Urmatoarea operatie este de a scoate tava din cuptor si de a aseza peste aluat feliile de branza de capra iar deasupra smochinele taiate felii mai grosute. Tarta se da iar la cuptor pana se inmoaie usor branza iar smochinele incep sa se rumeneasca usor.
Scoasa din tava, tarta se taie dupa ce s-a racorit. Un vin bun alaturi, un demisec zic eu , potenteaza gustul acestei minunatii. Daca v-am facut curiosi sper sa incercati si voi.
Frumoasa combinatie! Si arata super bine!
Poliana esti o draguta! Merci.
Arata minunat! Gustul smochinelor impreuna cu branza de capra e o adevarata placere pentru papilele gustative. O asemenea tarta este cu certitudine mai sanatoasa decat prajiturile cu creme pe care le tot facem. Sa ai o saptamana frumoasa!
Multumesc Rita! E mai mult o mancare decat un desert dar e waw!
Minunata aceasta tarta!Ador smochinele!
Se pare ca suntem pe aceeasi lungime !! 😉 Deja mi-e pofta de -o tarta cu smochine !!! 🙂
Da, tarta cu smochine, indiferent de combinatiile folosite este delicioasa! Si mie mi-e pofta .
Pingback: Concurs cu bunatati de capra « Prăjiturici şi alte dulciuri.
Regula impusa de cei de LaColine e sa pregatim retetele castigatoare Tarta ta mi-a facut cu ochiul de cand a vazut-o asa ca trebuie sa o incerc. Sper sa gasesc smochine proaspete .
Arata tare bine !!
La multi ani !! si la cat mai multe retete delicioase !! Pupici :* Lory
Sa stii ca noua ne-a placut, Nu stiu daca gasesti smochine proaspete , toamna este sezonul lor si atunci se gasesc cateodata la preturi accesibile.
Multumesc pentru urari.
Atat de simplu de preparat si in mod sigur si foarte gustos!!!
Merci Elena.
Langa un pahar de vin merge perfect! 🙂