Conopida la cuptor
Conopida este foarte ieftina zilele astea dar este si foarte sanatoasa. O putem gati in multe feluri dar asta la cuptor e delicioasa. O putem servi la cina ca o masa usoara sau ca garnitura langa o bucatica de carne.
Ingrediente:
– 1 conopida maricica
– 1 fir praz
– 2 oua
– 2 linguri smantana
– 100g cascaval (eu am folosit cas de data asta)
– Sare, piper
– 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Conopida o spalam bine si o facem buchetele. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert iar cand clocoteste punem conopida. O lasam la fiert pana este aproape fiarta.
Prazul spalat si taiat feliute subtiri se caleste un pic in ulei. Prazul are un gust minunat, usor dulceag si innobileaza mancarea asta.
Scurgem conopida si o amestecam cu prazul calit si cu ouale batute bine cu smantana. Adaugam sare si piper dupa gust.
Intr-o tava de yena unsa cu unt sau ulei punem compozitia preparata iar deasupra presaram cascavalul ras sau casul. Dam la tava in cuptorul incins la 200 de grade pentru cca 20 min. Este gata cand se rumeneste frumos deasupra.
Asa-i ca e o solutie pentru masa de seara? Si se face asa usor.
Spor la treaba.
Asta a fost prima reteta pe care am postat-o pe blogul meu 🙂
Nu stiu de ce abia acum vad aceat comentariu.
Cred ca reteta ta a fost demna de un inceput!