Prajitura simpla cu caise
Azi vom vorbi si vom gusta o prajitura simpla cu caise. Totul se face atat de rapid si usor incat nici nu am mai facut poze intermediare.
Caisele sunt vedetele din luna asta, asa ca sa le folosim acum cand se gasesc din plin in piata si magazine.
Ingrediente pentru o tava de aragaz:
– 5 oua
– 1 cana zahar (o cana de 200ml)
– 1 cana iaurt sau lapte batut
– 2 cani pline ochi cu faina
– 5 linguri ulei
– 1 pachetel de praf de copt
– cam 700g de caise coapte
– vanilie- un strop
– sare –un praf
Mod de preparare:
Caisele se spala bine si se lasa la scurs. Cand sunt bine scurse se taie in doua, se aprinde aragazul la 180 grade si ne apucam de blat.
Ouale impreuna cu zaharul, sarea si vanilia se mixeaza bine. Cand au crescut bine in volum se adauga cate putin uleiul apoi iaurtul. La sfarsit se incorporeaza faina cernuta si praful de copt.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt peste care se toarna compozitia si se niveleaza. Caisele se aseaza lasand un pic de spatiu intre ele astfel incat fiecare bucata de prajitura sa aiba o jumatate de caisa.
Prajitura se coace cam 25 de minute la 180 de grade. Cand este aproape rece se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in bucati.
Gustul acrisor si parfumat al caisei, precum si culoare dau o nota de eleganta acestei prajituri.
Spor la prajiturit!
Iubesc caisele si prajitura ta arata f. apetisant!
Merci Buburuzo!
Cat de bine arata!
Pe atat de simplu si rapid. Multumesc Cristina!
de cand nu am mai mancat o astfel de prajiturica! arata foarte bine! sper sa reusesc sa fac si eu!
Cei drept vara ofertele sunt maxime si nu reusim sa tinem pasul. Merci de vizita!
MA duc la cules caise!!! Mi-e pofta.
Caisele sunt preferatele mele,asa ca servesc si eu o bucatica de prajitura.
Te pup!
Cu are drag!
O prajitura simpla dar foarte aromata!Imi place!
Arata foarte bine,am sa incer si eu aceasta reteta,te invit si pe blogul meu,poate iti place o reteta de acolo…spor la prajituri:)
http://anairam58.blogspot.ro/
Mariana merci de vizita!
Tare buna prajiturica!Weekend placut!
Merci frumos si tie!
ce buna!!!!
Anysoara ma bucur ca-ti place!
mi-ati facut pofta. sa vedem daca o pot convinge pe mama sa o prepare
Daca nu o convingi eu zic sa te apuci chiar tu de treaba, e o chestie simpla 🙂 !
ooo; nici chiar sa nu acordam atat credit strainilor :)))))))
dar multumesc pt incurajare
e foarte buna; in loc de caise se pot folosi si alte fructe-mie imi place tare mult cu prune coapte
Sigur, prunele pot fi folosite cu succes!
albusul trebuie separat de galbenus???
Iulia nu trebuie separat albusul de galbenus, doar daca vrei tu in mod special!
Spor la treaba.
acuma faceam….sper sa iasa buna!
Trebuie sa iasa 🙂
hai ca o sa scriu aci cum mi-a iesit…mie, care pana acum nu am facut decat placinta cu visine 😛
am facut…a iesit foooarte buna……. si in caz ca stii o prajiura tot asa simpla cu pepene rosu mi-ar placea sa o postezi
Iulia pepenele rosu contine 90% apa, deci nu poate fi folosit in prajituri.
Poti face un smoothie sau sa-l consumi in stare proaspata!
si vroiam sa te intreb cum faci sa ti se vada caisele? eu nu reusesc asta
Probabil ai folosit o tava mai mica si caisele s-au pierdut in compozitie!
Delicious!