Prăjiturici şi alte dulciuri.

Cum glasam florile comestibile

toporasi3

A venit in sfarsit primavera si asta ma bucura mult. Una din primele ei minuni sunt florile de tot felul. Putina lume stie ca multe flori sunt comestibile, asta in cazul in care nu s-au folosit substante chimice la cresterea lor. Unele dintre ele le putem glasa si astfel obtinem decoratiuni de mare efect.

Dintre florile comestibile mentionam: violete, toporasi, panselute, trandafiri, levantica, papadia, hibiscus, condurasi, flori de salcam, flori de dovlecel si castraveti etc.

Ideea de a glasa flori a venit atunci cand am cautat sa cumpar si nu am gasit.

Multumesc Simona de la  http://alison-trials.blogspot.ro/ pt linkurile trimise.

Totul e simplu.

Eu am folosit toporasi, dar se pot folosi orice flori din cele enumerate. Florile culese se pun intr-o sita si se trec rapid printr-un jet de apa gen dus, nu foarte puternic. Se scutura sita bine pana se elimina apa. Toporasii se vor intinde pe servetele de hartie pentru a absorbi apa.

Toporasi

Batem un albus de oua pana se face spuma. Pregatim un bol cu zahar tos si I o tava acoperita cu hartie de copt.

Toporasi2

Incepe marea migaleala. Luam fiecare floare o inmuiem in albus (scuturand surplusul) apoi o trecem prin zahar. Florile astfel pregatite se aseaza pe tava.

Toporasi glasati2

Ele vor sta la temperature camerei pana se usuca iar apoi se pun intr-un recipient ce se inchide ermetic si se pastreaza la rece .Inainte de a le pune in recipient taiem coditele.

toporasi glasati5

Am citit ca se pastreaza cateva luni dar inca nu pot confirma.

Cu siguranta de Paste voi face un tort primavaratec. Vreau sa glasez neaparat si alte flori.

Toporasi glasati4

Sper ca v-am incitat si va apucati si voi de glasat!

Reclame

Single Post Navigation

17 thoughts on “Cum glasam florile comestibile

  1. abia asteptam postarea asta ;)) muream de curiozitate de cum se face 🙂 pupici si spor!

  2. Ce tare, super idee. Nu stiam ca se poate face si acasa asa ceva:)
    Abia asteptam tortul cu minatiile astea!te pupam Dana

  3. SUPER!
    De abia astept sa fac si eu. Acum ramane sa gasesc floricelele:)

  4. Foarte tare! Gata, urmatoarea iesire in natura o vom avea la toporasi.

  5. Si eu am confiat toporasi,abia astept sa-i folosesc!Pupici

  6. Arata bine toporasii tai. Ai mei, intr-o prima faza, aratau ca niste muste de-abia iesite din lapte. :)))
    Acum arata nitel mai bine. Dar am muncit 2-3 ore pentru un fund de pahar de toporasi glasati. Poate e mai simplu cu albus, totusi, decat cu sirop de zahar.
    Oricum, plimbarea in padure merita facuta.
    Pupici!

  7. Anul trecut am vazut si eu la tv cum se glaseaza si urmeza sa le fac… ma bucur ca am mai gasit pe cineva sa le pregatesaca, sa impartasim impresii!

  8. Minunata idee! Cred ca ar arata divin pe un desert din ciocolata!

  9. Dana, sa stii ca eu am incercat sa glasez si mi s-au inmuiat dupa 48 de ore. apoi le-am bagat la frigider pt ca oul de pe ele se impute si s-a facut o zeama. am glasat altele si le-am bagat la congelator si la dezghetare s-a topit zaharul si iar a rezultat o zeama. trebuie folosite repede sau din cauza tipului de floare, nu stiu.

    • Trebuie sa lasi florile glasate pana se usuca foarte bine. Nu stiu, poate au avut prea mult albus si prea putin zahar. Eu le-am tinut mult in frigider intr-un borcan inchis ermetic, au rezistat bine dar si-au pierdut din culoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: