Prăjiturici şi alte dulciuri.

Prajitura simpla cu caise

Azi vom vorbi si vom gusta o prajitura simpla cu caise. Totul se face atat de rapid si usor incat nici nu am mai facut poze intermediare.

Caisele sunt vedetele din luna asta, asa ca sa le folosim acum cand se gasesc din plin in piata si magazine.

      Ingrediente pentru o tava de aragaz:

–         5 oua

–         1 cana zahar (o cana de 200ml)

–         1 cana iaurt sau lapte batut

–         2 cani pline ochi cu faina

–         5 linguri ulei

–         1 pachetel de praf de copt

–         cam 700g de caise coapte

–         vanilie- un strop

–         sare –un praf

 

    Mod de preparare:

Caisele se spala bine si se lasa la scurs. Cand sunt bine scurse se taie in doua, se aprinde aragazul la 180 grade si ne apucam de blat.

Ouale impreuna cu zaharul, sarea si vanilia se mixeaza bine. Cand au crescut bine in volum se adauga cate putin uleiul apoi iaurtul. La sfarsit se incorporeaza faina cernuta si praful de copt.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt peste care se toarna compozitia si se niveleaza. Caisele se aseaza lasand un pic de spatiu intre ele astfel incat fiecare bucata de prajitura sa aiba o jumatate de caisa.

Prajitura se coace cam 25 de minute la 180 de grade. Cand este aproape rece se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in bucati.

Gustul acrisor si parfumat al caisei, precum si culoare dau o nota de eleganta acestei prajituri.

Spor la prajiturit!

Reclame

Single Post Navigation

31 thoughts on “Prajitura simpla cu caise

  1. Iubesc caisele si prajitura ta arata f. apetisant!

  2. Cat de bine arata!

  3. de cand nu am mai mancat o astfel de prajiturica! arata foarte bine! sper sa reusesc sa fac si eu!

  4. lili on said:

    MA duc la cules caise!!! Mi-e pofta.

  5. DiaMar bucataria galbena on said:

    Caisele sunt preferatele mele,asa ca servesc si eu o bucatica de prajitura.
    Te pup!

  6. O prajitura simpla dar foarte aromata!Imi place!

  7. mariana on said:

    Arata foarte bine,am sa incer si eu aceasta reteta,te invit si pe blogul meu,poate iti place o reteta de acolo…spor la prajituri:)
    http://anairam58.blogspot.ro/

  8. Tare buna prajiturica!Weekend placut!

  9. anysoara on said:

    ce buna!!!!

  10. mi-ati facut pofta. sa vedem daca o pot convinge pe mama sa o prepare

  11. gabriela on said:

    e foarte buna; in loc de caise se pot folosi si alte fructe-mie imi place tare mult cu prune coapte

  12. Iulia on said:

    albusul trebuie separat de galbenus???

  13. Iulia on said:

    si vroiam sa te intreb cum faci sa ti se vada caisele? eu nu reusesc asta

  14. Probabil ai folosit o tava mai mica si caisele s-au pierdut in compozitie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: