Prăjiturici şi alte dulciuri.

Turta Dulce pentru Craciun

Craciunul se apropie cu pasi repezi  iar Dr. Oetker aduce cu saniuta o promotie tentanta .

Ati mai vazut Craciun fara turta dulce?  Bineinteles ca nu, turta dulce nu poate lipsi . Azi a mirosit a Craciun la noi in casa, iar Horia (baiatul meu cel mic) era asa de fericit de toate miresmele si culorile incat topaia in toate directiile.

Reteta asta aduce cam 6-7 tavi de aragaz de turta dulce incat o sa va ajunga sa si daruiti. Daca nu doriti atat de multe va recomand sa injumatatiti cantitatile.

Ingrediente:

–         900g zahar

–         500ml lapte

–         4 oua

–         1kg faina (daca vi se pare ce e cam moale aluatul mai adaugati o mana doua de faina)

–         100ml ulei

–         1 lingura rasa scortisoara

–         1 lingura rasa cuisoare pisate

–         1/2 baton vanilie

–         3 linguri rase amoniu pentru prajituri

–         Ornamente colorate pentru decorat Dr.Oetker

Mod de preparare:

Prima etapa: 300g de zahar se face caramel dupa care se stinge cu lapte. Se lasa la racit pana la dizolvarea completa a zaharului caramel.

Etapa a doua: 300g de zahar se mixeaza cu 4 galbenusuri pana se albesc. Apoi se adauga uleiul, scortisoara , cuisoarele, vanilia si laptele caramel. La sfarsit incorporam faina cernuta si amoniacul. Aluatul se framanta pana se dezlipeste de pe lighean. Sa nu intrati in panica el va avea o consistenta densa si usor lipicioasa. Punem aluatul la rece pentru o ora.

Etapa a treia:

Pe o plansta de lemn presarata cu faina intindem aluatul cu sucitorul si decupam cu ce forme dorim. Foaia sa fie ceva mai grosuta.  Formele decupate le aliniem frumos in tava tapetata cu hartie . Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180de grade si fiti pe faza ca turta dulce se coace foarte repede.

Veti decupa flux continuu deoarece o tava sta cam 10 minute la cuptor, asa ca urmariti in permanenta sa nu se arda.

Cand acestea s-au racit trecem la partea artistica: decoratul sau partea a patra.

300g de zahar se bat cu 4 albusuri pana compozitia devine densa si sticloasa. Cu un cutit luam din acesta bezea si glazuram fiecare forma in parte. Peste glazura presaram ornamente colorate sau din ciocolata. Putem sa si desenam cu creioanele colorate de la Dr. Oetker. E preferat ca acesta operatiune sa o faceti seara si sa lasati peste noapte sa se usuce glazura.

Dimineata puneti turta dulce in cutii metalice si va tine foarte bine cel putin doua saptamani. Oricum e preferabil sa stea 2-3 zile pana va fi consumata. Asta e bine deoarece putem sa o facem din vreme, si in zilele premergatoare Craciunului avem multa treaba.

Dr. Oetker împarte deja darurile de Crăciun, pentru că Iarna asta, Moșul stă mai mult!

Iarna aceasta, Moșul și-a prelungit prezența și oferă cadouri începând cu 15 octombrie și până pe 31 ianuarie! Tot ce trebuie să faci tu este să prăjiturești.

Dr. Oetker dă startul campaniei Iarna asta, Moșul stă mai mult! Cumperi 5 ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker, te înscrii în promoție cu numărul bonului fiscal, prin SMS la 1860* sau online pe http://www.oetker.ro.

Cadourile sunt diverse și pe gustul tuturor: 3 excursii lunare în Bucovina, 100 de mixere de mână, 100 de aparate de fotografiat, 100 de seturi de enciclopedii, și, Marele Premiu, o mașină Volkwagen Tiguan!

Vă invităm și pe site-ul www.oetker.ro, secțiunea Promoții, unde găsești o lume de gusturi și culori: rețete creative pentru Crăciun, tips&tricks pentru un prăjiturit ușor, ingrediente ispititoare, pe care să le folosești și tu în prăjiturile pe care le oferi celor dragi.

Calitatea e cea mai bună rețetă!

Spor la prajiturit!

Single Post Navigation

14 thoughts on “Turta Dulce pentru Craciun

  1. Foarte frumos ai ornat prajituricile! 🙂

  2. Parcă sunt niște jucării. Sunt foarte colorate și frumoase. Chiar că mă trimit cu gândul la Crăciun.

  3. Ce frumos ai decorat turta dulce!!!

  4. Arata minunat, Mosul o sa fie foarte fericit daca primeste asa bunatati!

  5. Ce frumoase sunt!

  6. bucatariamirelei on said:

    Ce dragalase sunt!!!imi place tare mult cum ti-au iesit!!oricum felicitari pentru rabdare!!!Mirela-Arad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: