Cornulete de post cu bors
Azi nu avem timp de povesti, este frumos si sunt o multime de treburi de facut.
Reteta e foarte simpla si recunosc ca am facut-o pentru prima data. Cornuletele de post cu bors sunt atat de fragede ca nu-mi vine sa cred. Pe scurt , totul se face rapid, fara pretentii cu un rezultat ….fraged si delicios.
Ingrediente pt.2 tavi
– 150ml ulei
– 100ml bors
– 25g drojdie
– 350-400g faina
– un praf sare
– 1lingura coaja de lamaie rasa, vanilie sau apa de trandafiri
– rahat sau magiun pt. umplutura
– zahar pudra pt. pudrat
Mod de preparare:
Amestecam uleiul cu borsul, praful de sare, mirodeniile si drojdia dizolvata cu un strop de apa calda. La sfarsit adaugam faina si obtinem un aluat un pic uleios si potrivit de tare.
Lasam aluatul la dospit cca. 30 de minute.
Pe o planseta de lemn presarata cu faina intindem aluatul si taiem triunghiuri nu foarte mari. La baza triunghiului punem umplutura si rulam formand cornuletul.
Ele se vor coace in cuptorul preincalzit la 180grade, timp de 20-25min.
Cat sunt fierbinti se tavalesc bine in zahar pudra.
Spor la prajiturit!
De nerefuzat bunaciunile astea de cornulete!
Ai mei n-au refuzat ….le-au topit 🙂
daca aluatul e potrivit de tare ce rost are drojdia?
Drojdia are rol de crestere,fara ea cornuletele nu ar fi asa fragede.
nu sant Absolut convinsa ca drojdia le face asa fragede,evident le face sa creasca …..
Eu nu aveam in familie o reteta de post, asa ca o voi face pe a ta… mi-ai facut o pofta…
O recomand din suflet. Initial cand am facut aluatul m-am gandit ca nu o sa iasa mare lucru….dar rezultatul a fost surprinzator!
Sa-mi spui daca v-au placut !
Ce poze faine ! Bunica mea facea ceva asemanator cand eram copii mmmm. ..
Cred ca au fost tare bune! Pup
Cred ca reteta e foarte veche, eu am gasit-o la o matusa si am zis sa incerc!
Va pup si eu!
Draga Dana arata splendid cornuletele!Eu as incerca dar nu am bors 😦 .. ar putea fi inlocuit borsul cu altceva , vin alb de ex?
Cred ca vinul alb ar fi interesant!!!
Vreau sa stiu si eu daca au fost bune cornuletele.
iti lasa apa in gura…o sa incerc sa le prepar doar ca imi lipseste BORSUL se poate inlocuicu altceva
Buna, cineva a venit cu ideea de a inlocui borsul cu vin alb si cred ca se potriveste !
Eu zic sa incerci si apoi sa ne zici daca ti-au placut.
Azi am incercat reteta , am folosit vin alb si au iesit foarte bune!
Deci putem breveta reteta 🙂 !
Merci de pont Carmen.
le-am facut de multe ori,sunt preferatele sotului meu,sunt buuuuune!cateodata eu pun si un pic de nuca macinata fin in aluat…f bun!
Elena si mie imi plac cu nuca! Mama ce as mai manca 🙂 !
cred ca bune ar fi si facute cu indulcitor si ceva gem de prune fara zahar,faina integrala,si nu vor avea multe calorii.O sa incerc
Cornuletele nu au zahar in compozitie, asa ca cel pentru pudrat nu este atat de mult.
Cei drept si cu magiun sunt delicioase.
Imi spuneti si mie va Rog frumos ce où ala bors ? Ceva supa sau concentrat ? Din ce se face si cum ?
Laura borșul este o zeamă acră preparată din tărâțe de grâu sau de secară fermentate în apă. Se gaseste prin piete dar si in magazine ambalat in sticle sau pungi.
Nu cumva sa folosesti concentrate din alea gen bors magic :)…ca nu se potrivesc si mai sunt si pline de glutamat.
Am sa postez intr-o zi cum se face borsul in casa!
abia astept sa incerc reteta ta ,,,chiar ma gandeam sa fac niste cornulete in zilele ce urmeaza ….imi plac foarte mult si sunt si foarte usoare de facut
Ma bucur Petronela. Sunt foarte fragede si bune.
Trebuie sa-ti placa :).
multumim pt retetele tale ……asteptam si altele
Petronela si eu iti multumesc ca ma vizitezi!
O sa fie si alte retete 🙂 , maine ceva special pentru Craciun.
acum ma pregatesc sa le fac si eu mersi pt reteta
Violeta cu placere!
Azi fac si eu cornuletele.Stiu ca sunt bune.
Liliana sper sa-ti fi placut.