Tarta cu mere si capsuni
Primavara a inceput cu “isteria tartelor rustice”. Cea care ne-a provocat este o Adina, posesoarea blogului Cat’s Kitchen. Treaba asta cu tartele de tot felul,da sa fie rustice, fac parte din proiectul Dulce Romanie si vor defila la parada lunii aprilie.
De data asta am incercat combinatia mere-capsuni si va spun ca este una reusita. Tarta a fost devorata intr-o clipita, inainte ca mirosul ametitor sa se fi imprastiat din bucatarie.
Ingrediente pt. o tarta mica (tava cu diametrul 20cm)
– 100g unt
– 1lingura smantana
– 1 galbenus ou
– coaja de lamaie
– 1 praf sare
– cca 200g faina
Umplutura:
– 2-3 mere
– 250 g capsune
– 1 lingura zahar
– 1 lingura unt
– albus batut
Mod de preparare:
Din ingredientele enumerate facem un aluat de tarta pe care il dam la rece pentru o ora.
Din aluat intindem o foaie ce va imbraca o tava de tarta , unsa cu putin unt in prealabil. Foaia o intepam din loc in loc cu o furculita.
Merele curatate se taie in feliute ce se vor aranja de jur imprejurul tavii. Intercalam si capsunele dupa cum avem inspiratie. Fructele se vor unge cu o pensula cu putin albus batut vor fi presarate cu zahar.
Coacem tarta la 180 de grade cu cuptorul preincalzit.
Inainte de un gust ametitor veti avea parte de un miros la fel de ispititor.
Eu zic sa incercati!
O tarta delicioasa , prezentata ffff frumos !!!!
Multumesc ptr participare !!!
Cu mult drag!
Totul arata intr-un mare fel! Mi-ar fi placut sa servesc o felie din bunatatea asta. 🙂
Si mie mi-ar placea sa te servesc 🙂
Tare fain mai arată!
Multumesc Alina!
Ce tarta frumoasa!! Arata ca o floare bucuroasa de venirea primaverii! Te pup
Merci Poli!…o floare buna tare 🙂 !
Pingback: Dulce Romanie – Parada lunii aprilie | Cat's kitchen