Prăjiturici şi alte dulciuri.

Fursecuri- inimi de ciocolata

 Un nou episod cu retete propuse pentru Sf. Valentin ne aduce in acelasi decor: inimioare, inimioare, inimioare …. de data asta vor fi inimi de ciocolata, sau mai bine zis inimi glazurate. O reteta simpla de fursecuri care prin decor si maiestrie (bineinteles alaturi de iubire) poate uimi  si rasfata papilele gustative.

     Ingrediente aluat:

–         100g unt

–         60 g zahar

–         1 ou

–         1/2 lingurita amoniu + un praf sare

–         coaja de portocale

–         250 g faina (aici cantitatea poate varia in functie de marimea oului, grasimea untului)

    Glazura:

–         ciocolata cu continut ridicat de cacao (sau de care va place)

–         cateva linguri lapte

–         peltea de coacaze (am folosit eu) pt. lipit unele inimioare

  Mod de preparare:

Pregatim aluatul astfel: untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, praful de sare iar ulterior oul si coaja de portocala. Se adauga amoniul si faina cernuta obtinandu-se un aluat care sa nu fie foarte tare. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider pt. 30min.

Aprindem cuptorul la 180 grade iar din aluat se taie inimioare de diferite marimi cu forme de decupat. Ele se vor coace 10-15 min, pana devin aurii.

Cand sunt reci se glazureaza cu ciocolata topita (ciocolata se topeste cu laptele la bain marie) . Inimile se pot lipi folosind peletea sau gem de culoare rosie.

Fursecurile se pastreaza in cutii metalice, astfel rezista cel putin o saptamana.

   Spor la prajiturit!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: