Cornulete ca la Suceava
Cornuletele sucevene sunt de neuitat. Pufoase si moi de se topesc in gura sunt prajituri ce se dau mancate. In Bucovina nu exista eveniment sau sarbatoare in care sa lipseasca. Probabil cornuletele exista si in alte zone dar aici detin un loc in topul prajiturilor.
Reteta este mai mult decat simpla si daca nu o stiati, va invit la mine in bucatarie sa vedeti cum se fac cornuletele.
Ingredientele:
– 250 g unt(unt gras sau untura, se poate face 125g unt si 125g untura)
– 250g smantana (ideea este ca intotdeauna cantitatea de unt trebuie sa fie egala cu cea de smantana)
– 1 lingurita drojdie
– faina cat cuprinde pentru un aluat care sa nu fie tare
– sare un praf
– magiun sau rahat pentru umplut
– 250-300g zahar pudra pt.pudrat
Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus, adica unt, smantana, faina, drojdie, sare facem un aluat potrivit si-l dam pentru cel putin 30 de minute la frigider.(se poate lasa si un timp mai mare ).
Dam drumul la cuptor la 180 de grade si ne apucam de cornulete. Eu fac mingiute din aluat pe care le intind cu sucitorul . Aceasta forma rotunda o tai in 8 bucati, pun umplutura , rasucesc din partea lata spre varf si gata…
Cornuletele se aseaza in tava pe care am pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute.Sunt gata atunci cand incep sa capete usor o culoare aurie. Cand sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra si se pot pastra in cutii metalice (dupa ce s-au racit).
Asa-i ca a fost simplu?
Spor la prajiturit!
Musai cu untura! Iubesc cornuletele astea. Maine sunt in drum spre Piatra.. poate imi face soacra-mea o surpriza ;’)
Tin pumnii. Te pup.
daaaaa,foarte simplu,trebuie sa le fac neaparat,,,
deci mà, apuc de treabà,,,
Tin pumnii si astept sa vad daca ti-au placut.
Ma gandeam ca-s mult mai complicate!Eu nu am facut niciodata,le facea mama(eu doar le mancam).Trebuie sa le fac,sotul meu e innebunit dupa cornulete.Si daca tot am vorbit de poftele sotului meu,e innebunit dupa nuci,stiti,prajiturelele cu crema de nuca,in forma de nuca (normal).Daca va rugam frumos,puteti posta si reteta de nuci?Multumesc.
Neli , chiar ma gandeam la nucusoare. Nu promit dar am sa incerc sa fac o portie…nu am facut tare demult!
In ceea ce priveste cornuletele nu ai de ce sa-ti faci griji, vor iesi neaparat.
si eu le pregatesc la fel, cu untura sunt cele mai fragede
tre sa fie super sambata zic sa fac si eu 🙂
Sa=mi spui daca ti-au placut . Spor Elena!
eu nu am untura k unt iese?????
Da, foloseste unt cu 80% grasime!
eu traiesc in grecia i aici astia nu au untura dar maine fac sper sa iese super ❤
Si cu unt ies foarte bine.
am facut si au iesit SUPERRRRRRRRRRRRRRRR
felicitari pentru reteta e ffffffff buna 🙂
Ma bucur mult ca ti-au placut! Acum ai un motiv sa mai incerci ceva 🙂
sigur k da acum vreau sa fac galustele k prune 🙂
sunt foarte bune, eu le-am incercat !!!!! fac si anul acesta de craciun… insa e un bai ,se topesc prea repede !!! 😀
Merci Lucia.
Sa vezi cum le „topesc” ai mei :)!