Despre mine
Tărâmul prăjituricilor este pentru toată lumea, fie el mic sau mare. Fiecare dintre noi avem o prăjitură preferată sau mai multe, avem tabieturi și adorăm anumite combinații culinare. Încercările mele dulci au început cu mult timp în urma în frumoasa Bucovină, unde m-am născut și am crescut. Acolo au inceput toate si …apoi am urmat un alt drum.
Ce am facut?…am cochetat cu poezia si m-am ”învârtit” în medii literare, am fost profesoară de geografie, am devenit mamă, florile mi-au devenit prietene și am învățat multe despre ele, am lucrat în resurse umane și…m-am reîntors la pasiunea copilariei mele. Anii au trecut iar pasiunea a ramas vie, gusturile s-au rafinat, rețetele s-au înmulțit iar pretențiile au crescut. Astfel, am croșetat prajiturici si alte dulciuri cu dichis.
Mă numesc Dana Burlacu Visternicu (danamama) , locuiesc in Iasi/ Barnova si vă aștept ori de câte ori aveți nevoie pe acest blog. Și pentru ca îmi place să și gătesc tot felul de mâncăruri, voi posta si mâncăruri fel de fel pentru inspiratie
Multumesc.
Ce descriere frumoasa! Si ce viata plina si frumoasa 🙂
Am descoperit profilul de pe Facebook. Initial nu am vrut sa dau like paginii, sunt o mare pofticioasa si acum incerc sa tin regim… Insa cu tarta cu broccoli si usturoi m-ati convins
Mult succes pe viitor si o primavara cat mai frumoasa,
Ioana
Multumesc mult! Chiar daca esti la regim, cu siguranta vei gasi la mine si retete care sa te avantajeze.
Oricum , toate au la baza ingrediente naturale si…multa dragoste.
Te mai astept. Daca ai niste ingrediente preferate as putea sa-ti ”crosetez” niste retete. Mai fac asa pentru prieteni si familie. Pentru mine asta e o provocare ce ma incita.
O primavara frumoasa si tie.
Tot timpu m-am gadit la tine ca la un bun poet.Stiu bine ca ai avut frustrari,ca te-ai simtit cateodata neimplinita,ca ai fi vrut sa-ti vezi poeziile publicate intr-o antologie…eu, ce stiu, ganduri smintite de tinerete,ha,ha.Dar, crede-ma eu intotdeauna m-am gandit la sufletul tau de poet(despre ,care ,numai noi poetii,stim despre ce-i vorba).Am citit afurisitele tale de retete cu aceeasi emotie estetica cu care citesc pe nichita(de exemplu). Dana mea , sunt cele mai frumoase si autentice poezii postmoderniste in limba romana pe care le-am citit in ultimu timp!Sa-mi scuzi limba romana deja pierduta…saraca-toata critica mea literara o scriu in engleza.Dar m-am emotionat ca naiba si na, ce mai „prajitura” mi-a iesit…te iubesc mult.
Tu mai emotionat mai tare decat am reusit sa te surprind eu printre aluaturi si miresme.
Sa stii ca si eu te iubesc, nu doar pentru ceea ce ai scris ci pentru sufletul tau.
Sunt onorata de asa scriere.
Nu stiu de ce , atunci cand te-am descoperit pe fb ,am intuit ca ai un suflet de poet . Poate numele profilului „prajiturici si altedulciuri” Acum iti citesc si blogul… Ce sa spun …Cred ca cuvintele sunt de prisos..
Uneori am nevoie de cate o emotie ca sa merg mai departe cu capul sus.
Multumesc cu drag!
imi plac retele dv
mi-as dori o reteta de prajitura mai sofisticata pentru sotul meu vreau sa-l impresionez va multumesc
Depinde ce-i place: ciocolata, fructele, frisca…da-mi niste indicii si te ajut!
Azi am postat reteta la prajitura „Televizor” , ce zici e destul de sofisticata? Ai putea incerca si reteta de Cheesecake New York…e absolut delicioasa.
Buna Dana, mi-ai facut viata mai frumoasa de cind am dat peste saitul tau, unde gasesc tot ce imi doresc si mai ales ca tu esti de la Birnova eu sint din Iasi din Nicolina . Acum traesc in Iordania de 30 de ani.Iti doresc Sarbatori fericite , un an nou care sa-ti aduca tot ce iti doresti si multa fericire alatur de familia ta.
Multumesc mult Mioara! Cuvintele tale ma onoreaza si ma bucura. Sper ca aici sa gasesti retete de trebuinta si cu siguranta vei gasi un prieten.
Sarbatori fericite si multa sanatate.!
vreau si eu reteta de placinta cu brinza de la dv din moldova va multumesc
Poale in brau? …sunt delicioase.
Cand iau branza am sa le fac, asa ca stati cu ochii pe Prajiturici 🙂
incantata de cunostinta, o sa va vizitez cu mare drag blogul, caci si mie imi plac prajiturelele, si nu numai.
cu drag, Oana
Multumesc frumos Oana!
Buna seara. Intr-adevar, acum stiu. 🙂 Ma bucur foarte mult ca ne-am reintalnit! Poate mai gasim cativa excelsioristi, tot sunt la moda reintalnirile. 🙂 Felicitari pentru blog.
Merci Gabi! Pai mai este Daniel Marian,il gasesti pe facebook, Dan Lungu…
Ma tot bate un gand sa scriu cum am ajuns de la poezie la cratita, de la vers la sucitor, de la rima la condiment..:)
Nu scapa nicio poetesa de sucitor. :)) cu telent la gatit sau fara. Eu stiu sa fac doar cozonaci. Ca-n Bucovina. Din cand in cand imi mai iese si cate-o prajitura.
Pe Dan Lungu l-am gasit. Si pe Robert Serban. Si pe Costel Stancu, cel care-a luat Marele Premiu, e resitean, el e mai „vechi” resitean. Eu, prin adoptie, de data recenta.
Spor la scris! Si la „prajiturici”. Sa ne-ndulcim viata.
Mulîam fain din Ardeal pentru reţeta de dulceaţă din soc!
Cu mare drag!
Te mai astept pe aici .
Am incercat si mi-a reusit branza de vaci de casa, cu toate ca pasiunea mea sunt dulciurile. Ma bucur ca v-am descoperit. O sa urmaresc cu atentie blogul.
Felicitari pentru tot ce faci.
Multumesc mult Liliana!
Te numesti Dana Burlacu ? Exact asa se numeste si fiica nasei mamei mele , al carui tata este din … TRUSESTI :d
Sa fii sanatoasa , Dana draga !
Buna Dana,
Te-am nominalizat pt Best Moment award 🙂
http://amintiridinbucatarie.wordpress.com/2013/12/08/daruri-premii-dale-bloggaritului-gifts-awards-blogging-stuff/
salutari, Oana
Multumesc frumos Oana!
Care este datoria mea acum?…sa continui?
Te pup.
da Dana, da mai departe cadoul primit unor oameni drgai tie, sau pe care ii apreciezi, din blogosfera 🙂
pupici
sunt incantata ca v-am descoperit !!!
Va multumesc ca ma cititi.
Sunteti o persoana deosebita. Ma bucur ca am descoperit acest site plin de inspiratie, dedicatie si pasiune culinara. Eram in cautarea unor retete de post si am gasit la dvs. mai mult decat speram. Si eu sunt mama si impartartasesc pasiunea gatitului….si a cititului si a poeziei. Dar ca sa ma intorc la arta culinara, am sa incerc cat de curand reteta de grisine cu sun-dried tomato. Va multumesc ca ati postat-o atat de clar si frumos.
Tania eu iti multumesc.
Te mai astept pe la mine!