Paste cu leurda si branza Brie
Primavara timpurie aduce cu ea si o planta miraculoasa pe care o ador: leurda.
Leurda (Allium ursinium) numita si usturoi salbatic, usturoiul ursului este o planta cu puteri miraculoase la propriu. Considerat un adevarat “detergent medicinal” leurda face minuni pentru organism, asa ca nu va sfiiti sa o mancati.
Gustul ei de usturoi si primavara te indeamna sa o mananci in toate felurile cu putinta, dar mai ales in stare proaspata.
Azi am incercat paste cu leurda si cu branza Brie, paste ce s-au dus la concursul Cristinei .
Ingrediente 4 persoane:
– 400g spaghetti Baneasa
– 1 legatura mare de leurda (cca 150g)
– 250g branza Brie
– 50g cascaval ras
– 3 linguri smantana
– sare , piper
– 4 rosii chery
Pesto leurda:
– 1 legatura mare de leurda
– 3 linguri de ulei de masline
– zeama de la a o jumatate de lamaie
– 1 lingura migdale (optional)
– sare
Mod de preparare paste:
Pastele se fierb intr-o oala incapatoare conform indicatiilor de pe pachet.
Se scurg bine de apa si se amesteca cu 200g branza Brie taiata bucatele, smantana , leurda tocata, sare , piper.
Intr-un vas de iena uns cu putin ulei punem toata compozitia . Deasupra adaugam cascavalul ras, 50 de g branza Brie taiata in felii subtiri si rosiile chery.
Tava o introducem in cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute. Cand partea superioara este frumos rumenita inseamna ca pastele cu leurda sunt gata.
Mod de preparare pesto de leurda:
Intr-un chopper punem toate ingredientele: leurda tocata, uleiul de masline, zeama de lamaie, migdalele, sarea si le mixam bine pana obtinem o pasta.
Aceasta o punem intr-un bol si o adaugam la paste in momentul in care le servim.
Pastele cu leurda si branza Brie se servesc calde cu pesto de leurda.
Pofta buna!
yummy, ce bine arata mancarea asta! Sunt convinsa ca e si buna, doar imi place tot ce ai pus in ea. Pupici!
Delicioase pastele!!
Astea trebuie sa fie bune tare !!!!