Pastravi cu smantana
Cu totii stim ca Bucovina este taramul smantanei, ca acolo mai toate felurile de mancare contin si un pic de smantana. Tot in Bucovina , pastravii sunt preparati in diverse moduri, iar eu azi am ales sa va prezint pastravii cu smantana.
Reteta asta a fost prezenta si la Congresul Mondial al Traditiilor Culinare si sper sa va fie si voua de folos.
Ingrediente:
– 4 pastravi medii
– 600ml smantana
– 2 cepe verzi
– 2 linguri faina
– 50 ml ulei
– 1 legatura de marar
– sare
Mod de preparare:
Pastravul se curata, spala si se sterge cu un servet. Se sareaza si se lasa putin deoparte. Intr-o tigaie incinsa se prajeste pastravul cate 2 minute pe fiecare parte.
Smantana impreuna cu ceapa verde tocata marunt si sarea se pun la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca se adauga pastravii si se lasa la fiert circa 8 minute. Inainte de a fi gata se adauga mararul tocat, se mai da un clocot si se inchide focul.
Daca tot e ca in Bucovina faceti si o mamaliguta cu cartofi alaturi.
Sa va fie de bine!
Delicios, ma pun pe gatit!
Spor la treaba si astept impresii.
Trebuie sa fie grozava combinatia peste – smantana !
Maria, cam da! Un pic prajit , apoi tavalit prin smantana…mmm!