Prajitura cu mere de post
Reteta asta, ca multe altele, le am de la o matusa draga din Bucovina. Acolo lumea posteste tot postul si de aceea au si multe retete care sa-i ajute.
Ceva simplu cu mere si rapid, asta e reteta de post de azi.
Ingrediente:
– 2 cani de mere rase (o cana de 250g)
– 2 cani faina
– 1 cana de zahar (merge si mai putin)
– 1/2 pachet de margarina
– 3 linguri ulei
– 2 linguri cacao
– un pumn de merisoare uscate
– 1 lingurita scortisoara macinata
– 1 lingurita de bicarbonat
Mod de preparare:
Merele rase se amesteca cu zaharul, margarina topita, uleiul, merisoarele, cacaoa, bicarbonatul stins cu lamaie sau otet, scortisoara iar la final faina.
Aluatul obtinut se pune intr-o tava (ceva mai mica decat cea de la aragaz) tapetata cu hartie de copt.
Tava se da la copt intr-un cuptor incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius. Se coace circa 30 de minute.
Prajitura cu mere de post se lasa in tava sa se racoreasca iar apoi se pudreaza si se taie in patrate.
Este o prajitura foarte simpla dar care poate suplini nevoia de dulce in timpul postului.
Spor la prajiturit!
Buna ziua
si mama facea asa dar nu stiu daca avea cacao se poate alt ceva in loc?
merci
Rica merge si fara!
prajitura de post cu mere e corect, doar toate fructele sint de post