Placinta cu iaurt
Iata-ma iar in fata retetelor regale si de data asta am ales placinta cu iaurt. Recunosc ca, pana acum, nu am facut niciodata genul asta de placinta, desi imi tot propusesem.
Reteta apartine doamnei Duda, mama Principelui Radu si se regaseste in Carte Regala de Bucate a Principesei Margareta. Ingredientele sunt simple si la indemana iar placinta este simpla, usoara si foarte buna.
Ingrediente:
– 400g de iaurt simplu
– 5 oua
– 5 linguri de zahar
– 300g de stafide
– coaja rasa de la o lamaie si o portocala
– 1 pachet de foi de placinta
– 1 praf sare
– 2-3 linguri de ulei pentru uns tava si foile
Mod de preparare:
Intr-un vas mare se amesteca galbenusurile, zaharul si iaurtul iar la sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma si coaja rasa de lamaie.
Tava de la aragaz se unge cu ulei si se pun o treime din foi unse si ele cu ulei. Deasupra se toarna jumatate din compozitie si se presara stafide (eu din greseala le-am pus impreuna cu iaurtul). Urmeaza alt rand de foi unse cu ulei, compozitie, stafide si in final ultimul set de foi unse cu ulei.
Tava se introduce pentru 40 de minute in cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius. Cand placinta e gata se scoate din cuptor si tava se acopera cu hartie peste care un prosop de bumbac( asta ajuta la inmuierea usoara a foilor).
Placinta se pudreaza cu zahar pudra si se taie in patrate.
Spor la prajiturit dragilor!
Yummy, un deliciu de placinta! Pupici
Multumesc Poliana!
salivez deja::)))
Ce usor se face deliciul asta dulce !
Merci MAria!
numai cand ma uit la poze si deja aproape ca ii simt gustul crocant, cremos si pufos si aroma imbietoare a acestei placinte delicioase si deja ma satur de ea 😀
Te-as servi cu drag Aurica!
Sa stii cam facut-o si eu odata si am constatat ca e mai spornica decat cea cu branza dulce iar compozitia la final, dupa coacere, e mai fina si cremoasa. Eu foloseam iaurturile pe care le primea impreuna cu cornul, fiica-mea la scoala.