Prăjiturici şi alte dulciuri.

Pavlova cu portocale rosii la pahar

pavlova la pahar1

Pavlova e printre preferatele mele in materie de deserturi.  Imi place la nebunie textura bezelei crocante cu frisca fina si fructele acrisoare. Toate trei se combina perfect pentru  un moment dulce.

Pavlova a iesit la pahar dintr-o greseala sau mai bine zis din dorinta de a repara o bezea ce s-a crapat.  Un mic esec  a transformat o Pavlova clasica intr-un desert la pahar. (si zic ca nu-i rau deloc).

Ingrediente bezea:

–         3 albusuri

–         150 g de zahar tos

–         1 lingurita de zeama de lamaie

Altele:

–         250 smantana

–         75g zahar

–         4 linguri de ananas bucatele

–         1 -2 portocale rosii

Reductie de portocale rosii:

–         150ml suc de portocale rosii

–         2 linguri de zahar

portocale rosii

Mod de preparare:

Prima data facem bezeaua.

Albusurile se pun intr-un vas uscat (de preferat de inox sau sticla) si se mixeaza asa simple 1-2 minute . Apoi se adauga cate putin din zahar pana campozitia devine densa si se tine de paletele mixerului sau de tel.

La sfarsit se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine.

Intr-o tava in care se pune hartie de copt se aseaza compozitia de bezea. Tava se da la cuptor pentru circa 30 de minute la 150-130 de grade, bineinteles ca in cuptorul preincalzit apoi se reduce la 120-130 grade si se mai lasa inca cel putin 30 de minute.

Din smantana si zahar batem frisca si o dam la rece.

Cat se raceste bezeaua facem o reductie de portocale . Zeama de la doua portocale rosii impreuna cu doua linguri de zahar se pun fiert intr-un vas mic de inox. Se lasa la foc mic si se tot mesteca pana cand capata o consistenta usor legata.  Cand se va raci acest sirop se va mai intari. Are o culoare rosu aprins si un gust intens de portocala rosie.

Fructele se taie bucatele.

Asamblarea:

In 4 cupe simple sau cu picior punem bezeaua rupta in bucati, frisca si apoi fructele cubulete. La sfarsit se adauga cate o lingura din reductia de portocale pentru un efect de culoare si gust.

pavlova la pahar

Se serveste imediat cu multa pofta.

Spor la prajiturit.

Reclame

Single Post Navigation

3 thoughts on “Pavlova cu portocale rosii la pahar

  1. delicios! o voi face si eu!

  2. Eu nu am convins-o încă pe fiică-mea să mănânce deserturi de genul acesta. Până anul acesta, nici nu a vrut să guste frişca. Nici măcar cea din propriul tort, de ziua ei. Iar bezelele, doar cele clasice, cu moţ de sâmburi de caise ori nuci. Dar ar fi de încercat.Cred că întâi, îi arăt poza. Poate, poate!

    • Pai astea sunt deserturi pentru doamne si domnisoare. Partea masculina prefera chestii cu aluaturi insiropate, ciocolatoase si consistente :).
      Cred ca daca ar face impreuna cu tine poate ar avea curiozitatea de a gusta. Zic si eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: