Dulceata de pere cu coaja de lamaie si scortisoara
M-am procopsit cu niste pere, nu stiu ce soi sunt…dar cu siguranta sunt din alea ce se coc mai repede, nu foarte tari dar parfumate. Asta a fost motivul pentru care am experimentat o noua reteta , adica o noua dulceata pentru camara noastra.
Ingrediente:
– 1kg de pere cojite si taiate cubulete
– 1 kg de zahar
– coaja de la 1 lamaie
– zeama de la 1/2 lamaie
– 1 lingurita rasa de scortisoara macinata
Mod de preparare:
Perele se spala si se curata de coaja. Se taie in cubulete potrivite si se pun in oala in care vor fierbe. Se stropesc cu putina zeama de lamaie si apoi se adauga zaharul peste ele.
Lasam asa vreo 2 ore cat sa lase zeama si apoi punem cratita la foc potrivit (musai sa fie cu fund dublu, ca sa nu avem probleme cu prinsul de oala).
Fierbem ca orice dulceata. Cand incepe sa se lege dulceata punem coaja de lamaie. Eu am un instrument din inox (nu stiu cum se cheama) cu niste gherute ce scoate niste fasii subtiri de pe citrice.
Dulceata se fierbe atat cat va place. Mie, de exemplu nu-mi plac dulceturile foarte rare, ce curg usor de pe felia de paine sau din clatite. Mie imi plac dulceturile mai bine legate, care de altfel tin si mai mult.
Inainte cu vreo zece minute de lua cratita de pe foc adaugati zeama de lamaie si scortisoara.
Dulceata de pere cu lamaie si scortisoara a fost una din ideile bune ale acestui sezon. In casa mirosea minunat….a liniste si a prietenie, iar dulceata a iesit catifelata.
Copiii i-au dat nota 10 cu felicitari, au topit un bol ochi si zic sa mai fac. O vad foarte bine pe niste pancakes sau wafe.
Spor la treaba va doresc.
Sunt pere Williams. Sunt perfecte pentru dulceata. 🙂
Multumesc!
Sunt tare bune perele astea.
bun de tot, nu am facut niciodata, e o idee grozava!
Foarte parfumata si catifelata!
Un borcan s-a dus, mai avem 2 🙂