Prăjiturici şi alte dulciuri.

Pracituricile la Electrolux Taste Festival- episodul 3

cosulete cu nuca8

Iata ca a venit ziua in care descoperim mai indeaproape partea culinara a acestui  proiect.  Da, proiectul prin care Electrolux sprijina bloggeri culinari sa ajunga la Taste Festival.

Standul meu de la Roma , dupa cum am spus va fi locul unde vor domni prajituricile din Bucovina. Daca e nunta, nunta sa fie!

Care sunt prajiturile ce vor spune prezent? …pai cam tot ce stiu eu de acasa, din vremea copilariei, cand tanti Noica, vecina mea era bucatareasa renumita pe la nunti.

Nucusoare, cornulete fragede ca la Suceava, prajituri in foi, ciocolata de casa, salam de biscuiti, cozonac  cu mac , cozonac cu nuca si rahat toate  vor trona mesele  iar vedetele festivalului vor fi : cosuletele cu nuca.

nucusoare2

307160_280763725270446_4093088_n

ciocolata-2

cozonac cu nuca si rahat.4jpg

Nu cred ca exista nunta traditionala in Bucovina fara cosuletele cu nuca. Lor le-am acordat rolul de vedeta pentru vechimea lor in asemenea evenimente, pentru finetea ingredientelor si pentru succesul pe care il au ( dispar primele de pe masa ).  Mizez pe cosuletele mele cu nuca !

Ingrediente aluat:

–         250g unt gras

–         200g de zahar

–         100g smantana

–         4 galbenusuri

–         5oog faina

–         un strop de sare

Ingrediente umplutura:

–         4 albusuri

–         200g zahar

–         200g nuca macinata

–         1/2  borcan dulceata de visine sau visine conservate pt. iarna

Mod de preparare:

Untul la temperature camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusurile  si smantana. Ultima se adauga faina si se incorporeaza pana formam un aluat potrivit de tare.

Aluatul se da la frigider pentru 2-3 ore si chiar peste noapte.

cosulete cu nuca2

Formele mele de cosulete sunt chiar de acasa, din Bucovina si cred ca au dublul vietii mele, asa ca dumnealor au vazut multe aluaturi si au fost martore la multe evenimente fericite.

Din aluat se fac mici bile de aluat si cu degetele imbracam cosuletele. Munca migaloasa , nu gluma!

cosulete cu nuca1

Pentru umplutura batem albusurile cu zaharul, dupa care adaugam nuca macinata.

Fiecare cosulet cu aluat primeste cel putin o visina ,dupa care cu posul (mama punea cu lingurita) adaugam umplutura.

cosulete cu nuca3

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si le coacem  cca 40 de minute. Le scoatem din forme abia dupa ce s-au racorit.

Din aceasta compozitie ies aproximativ  50 de cosulete. Aveti grija insa sa nu le umpleti prea mult ca o sa patiti ca mine…adica am ramas cu cateva cosulete goale.

cosulete cu nuca7

Cosuletele cu nuca sunt delicioase, divine si fragede. Nuca infasmantata in bezea impreuna cu visinele acrisoare formeaza un tandem reusit.

cosulete cu nuca4

Sper ca si vizitatorii nostri sa fie incantati de vedetele bucovinene. Cu siguranta  cosuletele cu nuca vor fi pe saturate!

Single Post Navigation

10 thoughts on “Pracituricile la Electrolux Taste Festival- episodul 3

  1. mihaela ulman on said:

    Draga Dana sunt convinsa ca aceste cosulete cu nuca o sa fie foarte apreciate. Eu mi-as permite sa iti recomand sa faci o mica variatie in care sa pui in loc de visine sau gem o lingura de crema de ciocolata. Impreuna cu bezeaua si nuca vor fi imbracate intr-o tarta sfarmicioasa si delicioasa. Cred ca merg, chiar daca acasa in Bucovina folosim mult pasta de fructe. Ardelencele ca si moldovencele stiu sa echilibreze prajiturile in ce priveste cantitatea de fructe si aluat fraged. Bafta si mult noroc! cu pupici si scuze fiindca mi-am permis o mica variatie.

  2. Ce dragalase sunt! Cred ca ti-ai ales bine meniul pentru stand, eu una as sta o zi intreaga printre dulciuri…
    Iti doresc mult succes!

  3. georgiana on said:

    daca standul tau prezinta bunatati din Bucovina cred ca e mai corect sa le prezinti in varianta ta,cu gem,apoi desigur poti face si cu ciocolata si sa imi trimiti si mie!succes!

  4. EU LE-AS INCERCA IN VARIANTA TA … CRED CA SUNT SUPER DELICIOASE!

  5. Cu siguranta vor fi tare apreciate, arata foarte bine si suna delicios! Te pup

Lasă un răspuns la Poliana Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: