Prăjiturici şi alte dulciuri.

Cheescake cu mure si iaurt

chesecake cu mure3

Imi plac murele, alea carnoase pline de aroma ce-ti lasa degetele movie. Imi place dulceata de mure pentru ca gustul ei ma poarta in copilarie si-mi aduce aminte de bunica si mama. Imi place siropul de mure pentru ca are o culoare cum rareori gasesti….

Azi a venit ziua unui cheesecake simplu, usor si de vara. Cred ca e cel mai racoritor desert pe care l-am facut vara asta.

Ingrediente blat:

–         250 g de biscuiti simpli

–         80g de unt

–         1/2 lingurita de ghimbir pudra

Ingrediente umplutura:

–         500g iaurt gras

–         100g zahar pudra

–         300g mure

–         10g gelatina

Decor:

–         100-200g mure

Mod de preparare:

Biscuitii macinati se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila , cu diametrul de 24cm se toarna compozitia formata si se uniformizeaza bine. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a forma un blat compact. Tava se da la frigider.

Tarta cu lamaie8

Gelatina se pune la inmuiat in cca 50ml apa.

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra si murele. Cu o furculita “atacam” murele , adica le mai spargem ca sa obtinem o culoare mov, frumoasa. Deasupra turnam gelatina, nu inainte de a dizolva la bain marie. Amestecam frumusel si turnam peste blatul de biscuiti.

chesecake cu mure2

Aranjam murele deasupra si dam iar la frigider pentru 2-3 ore.

In concluzie e un desert rapid, foarte usor, deloc dulce si foarte bun. Da, acesta e cheesecake-ul cu mure.

chesecake cu mure

Spor la prajiturit!

chesecake cu mure4

Single Post Navigation

11 thoughts on “Cheescake cu mure si iaurt

  1. As spune ca e prefect!

  2. perfect! 🙂

  3. mihaela on said:

    Buna! Ce iaurt gras ai folosit? multumesc!

  4. mihaela ulman on said:

    Stii vorba aia populara „imi ploua in gura de pofta”? Cam asa arata desertul tau. Asta e un desert de impartit cu cei dragi.
    Cu pupici Mihaela U

  5. Kamy on said:

    Super simplu si frumos si delicios.Ma asteptam sa aiba si ceva crema de branza dar asa e si mai ieftin 🙂 Am doar o intrebare …si in blat ai pus gelatina ca ai trecut de doua ori cate 10 g, si la blat si la crema….te pup si mai astept bunatati!

  6. tanaseaurica on said:

    criminala, arata de-a dreptul criminal de apetisanta..deja imi ploua in gura de pofta ce mi-a facut 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: