Prăjiturici şi alte dulciuri.

Tarta Simeon II

tarta cu lamaie2

Imi asum toate criticile pentru inconsecventa testarii retetelor din “ Carte Regala de Bucate”! Dar uite ca am reusit sa fac o reteta foarte tentanta : Tarta de lamaie “Simeon II”.

Reteta asta vine direct de la Regele Simeon II si Regina Margarita ai bulgarilor. O cina de Paste, luata la resedinta de la Madrid  a regelui Simeon, a facut ca desertul cu pricina sa fie foarte apreciat . Atunci  Principele Radu a hotarat ca tarta sa fie servita la dineul jubileului sau de 50 de ani si tot el a botezat-o “Simeon II”.

Aceasta minunata tarta am facut-o pentru o invitatie speciala la Sunday Lanch ,tocmai in Italia. Diana m-a invitat , virtual bineinteles si eu am acceptat cu mare bucurie vizita la casuta ei disturbinglydelicious.ro/

Tarta nu se face greu, mai greu mi-a fost sa gasesc lapte condensat dar intr-un sfarsit am gasit la Auchan!

Ingrediente

Blatul :

–         250 g biscuit Petit Beurre

–         125 g unt la temperature camerei

Umplutura:

–         4 galbenusuri de ou

–         400ml lapte condensate

–         200ml zeama de lamaie

Bezeaua:

–         4 albusuri de ou

–         200g de zahar tos

Mod de preparare:

Blatul: Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul la temperature camerei. Pe fundul unuei tavi detasabile intindeti blatul, apoi presati-l cu ajutorul unei linguri pentru a-l face compact.

Tarta cu lamaie8

Crema: Galbenusurile se bat apoi se adauga laptele condensate si zeama de lamaie. Se amesteca pana se obtine o crema omogena. Crema se toarna deasupra blatului de biscuit.

tarta cu lamaie 7

tarta cu lamaie5

Bezeaua: Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul  putin cate putin, pana se dizolva complet. Aceasta compozitie se pune intr-un  pos cu margine zimtata (daca aveti, eu nu l-am gasit pe al meu) si se aplica peste crema, acoperind-o  cu spuma de bezea.

Tarta cu lamaie6

Tarta astfel aranjata se introduce in cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute, pana cand bezeaua prinde o culoare aurie. Eu am lasat 15 minute la 180 de grade apoi am lasat la 150 de grade inca  25 de minute. Am inchis cuptorul si am mai lasat tarta acolo inca vreo 15 minute (asa bezeaua se intareste fain).

Tarta cu lamaie4

Tarta Simeon II se lasa putin la racit si poate fi consumata calduta sau rece.

Combinatia e uimitoare: lamaie, bezea si blatul usor , toate te ametesc intr-un mod placut.   E un pic cam dulce, in rest e un desert elegant si potrivit pentru vara.

Tarta cu lamaie1

Spor  la prajiturit!

tarta cu lamaie3

Reclame

Single Post Navigation

10 thoughts on “Tarta Simeon II

  1. Sincer, imi cam place bezeaua:)

  2. Eu când văd bezea, mă doare inima. Nu-mi reușește niciodată :)).

  3. Multumesc pt reteta, am facut-o si este extraordinara, eu am folosi insa suc de portocale 🙂

  4. Super tarta!

  5. tanaseaurica on said:

    crocanta, pufoasa, cremoasa, delicioasa..pur si simplu apetisanta 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: