Prăjiturici şi alte dulciuri.

Galuste cu caise

caise7

Sezon de caise, bune si parfumate….mmm !! Pe astea chiar numai in sezon le consumam.  Am vrut sa fac altceva cu caise, ceva ce nu mai facusem si tare m-a ajutat  cartea “Bucataria cu vitamine” primita in dar de la Lumea Retetelor. Ce a iesit? …galuste cu caise.

caise

Credeti-ma este unul dintre cele mai usoare deserturi si foarte light. Stiu ca seamana cu niste gomboti dar difera mult aluatul.

Una peste alta este un desert fain  plin de miresme.

Ingrediente:

–         500g branza de vaci

–         o lingurita de coaja rasa de lamaie

–         un varf de cutit vanilie macinata

–         un praf de sare

–         150g faina

–         50g pesmet

–         1 ou

–         10 caise

–         100g unt

–         75g zahar

–         1-2 lingurite scortisoara macinata

Mod de preparare:

–         Se asaza branza de vaci intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga cca. 10 min.

–         Se amesteca branza de vaci cu coaja de lamaie , vanilia, sare ,faina , pesmet si ou.Se obtine un aluat omogen, nelipicios si modelabil.

caise2

caise3

–         Se spala caisele, se sterg ,  si se golesc cu atentie samburii.

–         Pentru fiecare galusca se modeleaza o chifteluta de aluat; se asaza deasupra o caisa si se infasoara in aluat.

caise4

–         Se topeste untul intr-o cratita mare . Se asaza inauntru galustele una langa alta, in unt. Se acopera cratita si se asaza la mijlocul cuptorului rece. Se coc 20 min. la 180 grade Celsius.

caise5

–         Se scoate capacul si se mai coc galustele 30 min, pana se rumenesc usor.

caise10

–         Se amesteca zaharul cu scortisoara si se presara pe galustele cu caise. Se servesc imediat.

caise9

Pentru ca este un desert foarte putin dulce, daca simtiti nevoia unui surplus de zahar puteti adauga deasupra o lingurita de dulceata de caise sau sirop de fructe.

caise8

Pofta buna si spor la galuste cu caise!

Single Post Navigation

13 thoughts on “Galuste cu caise

  1. wow, ce bunatate ai pregatit aici! Salivez de pofta 😀

  2. georgiana on said:

    Dana mama the best chef!!

  3. Cretu Veronica on said:

    Imi imaginez ce bune sunt! Am ceva branzica de vaci fcauta de mine si ma tot gandeam ce sa fac din ea.E o idee minunata! Multumesc!

  4. Ce faine sunt! Și se fac și ușor!

  5. Saptamana asta sigur voi pregati acest desert. Pare a fi foarte delicios si racoritor. Nyami!

  6. Mihaela Sava on said:

    Acum le pregatesc ptr cuptor;)

Lasă un răspuns către Dohotariu-Avram Alina Anulează răspunsul