Prăjiturici şi alte dulciuri.

Campionatul International de Gatit in Aer Liber, Iasi 2013 prin ochi de blogger

Campionatul de gatit2

Weekend-ul ce a trecut a fost unul plin de emotii, experiente noi, prieteni vechi si noi. Dupa cum bine stiti, am participat la Campionatul International de Gatit in Aer Liber- Iasi 2013, organizat de Asociatia A.C.E.E.A , categoria amatori si ma bucur ca am facut acest pas. Anul trecut Campionatul De Gatit m-a adus in echipa lui Uica pe neasteptate (Uica mi-e dor de tine si de doamna Geta), anul acesta am pasit singura si cu mari emotii .

Deci treaba a stat cam asa. Initial am vrut sa particip la Cupa Bloggerilor, pentru ca asta mi se parea cea mai ok sectiune in raport cu statutul meu. Deoarece   nu am reusit sa conving bloggerii culinari ieseni sa participe ( Iulia stie ca m-am straduit) am zis sa iau taurul de coarne…si m-am inscris la doua categorii (sectiunea amatori):desert festiv si patiserie (coffe break).

Prima zi -30 martie Piata Unirii, Hotel Unirea Iasi

Agitatia mare din Piata Unirii, bucatarii lustruiti, juriul international cu prestanta si toate preparatele indelung gandite si foarte fancy imi dadeau o stare de agitatie…stare ce s-a prelungit pe parcursul intregii zile.

La categoria desert festiv am participat cu 3 preparate:

Campionatul de gatit5

–         Panna cotta cu crema de whisky si pere caramelizate

–         Minitortulete Lemon Drizzle

Campionatul de gatit

–         Tarte cu spuma de ciocolata si chili

Emotiile s-au atenut dupa ce a trecut juriul si m-am intalnit cu prietenii  : Simona, Laura, Miha, Adela…am cunoscut alte fete pasionate in ale prajituritului :Rosana si Nicoleta (Cuptorul Moldovencei) iar afara la ceaune gateau din sacii cu surprize :Alice, Iulian, Petronel si multi altii.

Bloggerite de Iasi2

A doua zi -31 martie Piata Unirii, Hotel Unirea Iasi

Ziua a doua a fost cu mai mult calm din partea mea chiar daca in noaptea de dinainte a trebuit sa coc 4 preparate (atat am reusit).

La sectiunea patiserie-coffe break am aparut cu:

Campionatul de gatit13

–         Muffins cu stafide si nuci

–         Brownie cu fistic

Campionatul de gatit.11jpg

–         Fursecuri cu migdale si cirese confiate

–         Crackers cu seminte de floarea soarelui si mac

Campionatul de gatit12

Stiu ca preparatele meu erau copiii mici pe langa ce au pregatit restaurantele de 3-4 stele,dar de data asta vicepresedintele juriului m-a laudat pentru tehnica si produse….asta e wow !!! El e!!!

Campionatul de gatit2

Sa va arat cam ce fac restaurantele:

Campionatul de gatit.8jpg

Campionatul de gatit7

Campionatul de gatit.7jpg

Afara avea loc gatitul live (tot amatori si profesionisti) la ceaune , cratiti si cuptoare. Din pacate ,eu trebuia sa stau inauntru pe toata durata expozitiei, asa ca, nu am iesit decat de vreo 2 ori pe acolo. Afara era incitant si spectaculos, pacat ca vremea nu a fost tocmai favorabila.

Pentru ca au fost conjuncturi favorabile socializarii as vrea sa multumesc:  colectivului Good Point pentru colaborare, lui Vlad Ciocan, chef la restaurantul Mamma Mia pentru ca a facut pe translatorul pentru mine, grupului Umami pentru spiritul prietenos si preparatele delicioase …, doamnei Anca de la restaurantul Ciric pentru vorbele frumoase si invitatie, Iuliei Dragut si lui Radu Zaharescu pentru incurajari si profesionalism si nu in ultimul rand Simonei care a venit sa ma incurajeze si mi-a pus la dispozitie  mai multe imagini.

Campionatul de gatit.3jpg

Una peste alta a fost frumos si mi-a dat ceva incredere in mine. Rezultatele au fost bune : am obtinut aur la patiserie si bronz la desert festiv. Cu siguranta voi mai participa caci trebuie sa evoluez!

Campionatul de gatit.4jpg

Reclame

Single Post Navigation

23 thoughts on “Campionatul International de Gatit in Aer Liber, Iasi 2013 prin ochi de blogger

  1. Minuata experienta! Felicitari !!!

  2. Dana la anul va fac si eu o vizita! Macar sa gust din bucatele voastre! Ai prezentat niste produse minunate! Felicitari si pentru medalii!

  3. Prajiturelele tale aratau minunat! Mi-ai facut o pofta de-mi ploua-n gura!! 🙂

  4. Felicitari pentru premii. Si uite-asa am mai „cunoscut” o ieseanca talentata. Cum am spus si pe blogul lui Alice, sunteti niste norocoase ca ati putut participa la aceste evenimente. Ma bucur ca am avut ocazia sa iti pasesc pragul. Imi place blogul tau, si, spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca nu il stiam.

  5. Felicitari pentru articolul minunat, pentru preparatele gatite si nu in ultimul rand pentru premiul bine meritat!
    Asa mi-i de drag Iasul si asa dor imi e de el… Tare rau imi pare ca n-am avut cum sa vin, dar las’ ca ma prezint la anu’ sa gust din bunatatile tale. 😉

  6. Felicitări pentru premii! Le meriți cu prisosință!

  7. Felicitări pentru premii, muncă și curaj.
    Mie-mi curge încă din gură după tortul lemon-drizzle. Le-am văzut live și când mi-ai mai zis că-s și puțin acrișoare, oh my.

  8. felicitari Dana ! Ai fost grozava !

  9. Bravo pt curaj si atitudine. Esti foarte talentata. Prajiturile tale aratau grozav.Fireste ca restaurantele de 4 stele au produse de exceptie.Dar depinde si ce gust aveau.Mi-as dori pt tine sa iti deschizi propria afacere.

    • Multumesc mult! O afacere vreu si eu dar inca nu stiu sub ce forma!

      • Cred ca un PFA simplu, mititel…sau te angajezi intai la un laborator, cofetarie, ceva..daca te primesc fara atestate speciale.La mine, un tanar de 17 ani(nu l-au primit inainte de clasa a XIA), plateste 16 mil sa faca scoala de bucatari sau curs, ma rog…face practica in 2 restaurante si in paralel isi urmeaza cursurile la zi, liceu teoretic.Oricum ai si talent si cunostiinte solide. Inca odata , bravo!

  10. Pingback: Disturbingly Delicious - Sunday Lunch cu … Dana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: