Prăjiturici şi alte dulciuri.

Tort festiv cu alune de padure si crema de whisky

tort festiv4

De multe ori  dorim ceva festiv ca sa marcam anumite momente din viata. Azi am facut un tort care  raspunde cu succes acestor cerinte.  Se apropie Sarbatorile  de Paste si pe langa bunatatile traditionale puteti face si un tort festiv. Cu aceasta ocazie  si Dr. Oetker a pregatit o noua campanie.

Pentru a pregati acest tort trebuie doar sa fiti organizati si sa va pregatiti cu grija ingredientele caci tehnica e una simpla. Acesta e un desert recomandat adultilor deoarece contine crema de wisky, dar aceasta poate fi inlocuita cu un sirop gros de fructe.

Timp de preparare: cca. 40 de min.

Timp de coacere: cca. 40 de min.

Ingrediente:

ingrediente3

Pentru aluat:

4 ouă,

150 g zahăr,

1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,

120 g făină,

1 linguriță rasă Praf de copt cu șofran

Dr.Oetker,

130 g alune de padure macinate,

50 g ciocolată de menaj rasă.

Pentru umplutură:

500 ml smantana cu continut ridicat de grasime ( sau frisca vegetala),

2 linguri rase cu zahăr pudră,

1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,

200 ml lichior cremă de whisky,

1 plic Gelatină Dr.Oetker,

100 ml apă rece.

Pentru decorare:

70 g alune macinate,

1 plic Glazură neagră Dr. Oetker.

Pasul 1 Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cu alunele și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.

blat tort

Pasul 2 Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace. Am folosit o tava cu diametrul de 24 cm.

Cuptor electric: 180 °C

Cuptor cu aer cald: 160 °C

Cuptor cu gaz: treapta 3

Timp de coacere: cca. 40 de minute

Pasul 3 Pentru cremă se bate smantana  cu zahărul și cu zahărul vanilinat folosind mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor crema de whisky. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi se încorporează în cremă.

crema tort3

Pasul 4 Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul de cremă se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și se ține la rece timp de 3 ore.

blat tort2

Pasul 5 Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Se decoreaza tortul aplicand ce modele doriti.

tort festiv cu alune

A iesit minunat si daca vreti sa va convingeti….incercati! Merita.

tort festiv cu alune3

Spor la prajiturit!

tort festiv6

tort festiv5

Single Post Navigation

9 thoughts on “Tort festiv cu alune de padure si crema de whisky

  1. Suna destul de tentant! Si merita incercat … adica mancat ;)). Pentru copii crema de whisky se poate inlocui cu ciocolata calda. Tocmai am facut tiramisu si varianta pentru copii si cafeaua si lichiorul le-am inlocuit cu ciocolata calda si a iesit super bun.

  2. stefy on said:

    arata grozav de bine!!!

  3. Stefy, pe cat de bine arata pe atat de e bun e!

  4. Foarte frumos si gustos tortul asta!

  5. Foarte bine arata tortul!

  6. Ce bunatate de tort ai facut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: