Tarta cu ce ai prin casa
Pe principiul ,foloseste ce ai prin casa si nu irosi nimic am facut aceasta tarta. De multe ori ne ramane cate putin din diverse ingrediente si avem tendinta sa le arunacm. Sa va povestesc cum s-a intamplat la mine.
Intr-o zi am descoperit ca aveam un bot de aluat de tarta in congelator, in frigider aveam jumatate de bol de branza de vaci iar la bucatarie “plangea” o portocala ofilita. Unde mai pui ca borcanul cu dulceata era aproape pe terminate iar ai mei vroiau ceva dulce.
Imediat am produs tarta cu pricina. Daca doriti sa incercati reteta aluatului o gasiti aici (dai clic). In rest va trebuie (asa din ochi):
– vreo 300g de branza de vaci
– 1 ou
– 1 lingura de gris0
– 2-3 linguri de dulceata de visine
– 2 linguri de zahar
– 1 portocala taiata felii
Intr-o tava de tarta( bine unsa) intindem aluatul . Deasupra punem branza amestecata cu oul, zaharul si dulceata. Portocala se spala bine si se taie felii subtiri ce se aseaza frumos peste branza.
Totul se da la cuptor pentru vreo 30 de minute .
Asta a fost o idee, de fiecare data putem sa ne jucam cu ingredientele ce le avem prin casa.
Sper sa va fi inspirat!
–
De multe ori merg pe acelasi principiu. N-are rost sa irosim mancarea, trebuie doar sa gasim un alt mod de a o prepara, iar tarta asta este un expemplu delicios!
Multumesc! Si la noi nimic nu se pierde. Chiar si resturile se duc grupat spre catei si una bucata purcelus 🙂
Imi place mult, ai combinat frumos ce ai avut prin casa, si eu mai fac asa! Pupici
Merci Poliana. Mai facem si de astea 🙂
O idee foarte buna, de tinut minte! La multi ani! Sa ai o zi frumoasa alaturi de familia ta!
La mulți ani, Dana!
Merci mult. Te pup.