Prăjiturici şi alte dulciuri.

Rulada cu crema ganache si mascarpone

rulada2

Retetele simple si rapide ne scot de multe ori din incurcatura. Rulada asta am facut-o sambata seara, cand am constatat ca nu avem niciun desert pentru duminica.

Totul e asa simplu incat vorbele multe nu-si au rostul.

Ingrediente foaie pandispan:

–         4 oua

–         4 linguri zahar

–         4 linguri faina

–         2 linguri ulei

–         vanile

–         un praf de sare

Ingrediente crema

–         300g smantana

–         200g ciocolata

–         100g mascarpone

Mod de preparare:

Pentru foaia de pandispan mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se toarna  uleiul cate putin iar apoi se adauga faina. Faina se amesteca usor cu o paleta prin miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana capata o culoare aurie.

rulada foaie

Pentru crema, punem smantana la incalzit si cand ajunge la punctual de fierbere se da deoparte si se adauga ciocolata. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Compozitia se da la rece peste noapte sau 2-3 ore (daca va grabiti). Ulterior aceasta compozitie se va mixa si apoi se va adauga mascarpone.

crema rulada

rulada3jpg

Crema obtinuta se intinde pe foaia de pandispan iar aceasta se ruleaza. Rulada se da un pic la rece iar la servire se va decora cu ciocolata, cacao sau orice va vine in minte. Eu m-am folosit si de niste physalis, niste fructe ce le-am descoperit anul trecut.

rulada in zapada2

Spor la prajiturit si nu uitati cand nu aveti timp asa ceva rezolva problema.

rulada in zapada3rulada in zapada

Single Post Navigation

19 thoughts on “Rulada cu crema ganache si mascarpone

  1. Bun,bun!!!!!!!Vreau si eu!

    • Merci Neli! Tie ar trebui sa-ti dau un premiu de fidelitate pentru ca esti mereu in vizita la mine, asa ca te astept oricand la o prajitura si o cafea.

      • NELI on said:

        Scuza-ma Dana,abia acum am vazut raspunsul tau,dar sa stii ca accept cu placere invitatia!Suntem foarte departe una de cealalta,dar daca se intampla sa ajung prin partile tale ,mi-ar face placere sa ne intalnim la o cafeluta!Pana atunci,ma multumesc cu prajiturile 🙂 ! (P.S. Eu sunt in Italia.daca ajungi tu pe aici,te invit eu la o cafeluta ! )

      • S-a facut! Tare as vrea sa mai ajung prin Italia. Anul trecut am fost in Perugia o saptamana si mi-a placut mult Italia si mai ales mancarea.
        Asa ca…nu refuz invitatia la cafea. Te astept si eu cu drag!

  2. imi place prezentarea, f. eleganta…bine, fie, imi place si prajitura :)))

  3. Sunt fan rulade cu crema ganache!!!

  4. georgi georgiana on said:

    cred ca am sa ma mut in bucatarie tot incercand si savurand retetele tale…

  5. Foarte frumoasa si delicioasa!

  6. elena on said:

    Daca nu te superi de care smintina ai folosit aici?

  7. elena on said:

    Arata super delicios.

  8. Tava de cit? De ce nu se specifica dimensiunile?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: