Prăjiturici şi alte dulciuri.

Saratele

saratele4

Saratelele sunt la mare cautare, merg bine ca aperitiv, ca rontaiala la televizor sau langa o bere. Nu va povestesc prea multe pentru ca bate Craciunul la usa si treaba e neterminata. Trec direct la reteta.

Ingrediente:

–         200g unt

–         200g smantana

–         150 ml lapte

–         3 oua (din care unul pt.uns)

–         250g branza sarata (telemea, de burduf)

–         drojdie cat o nuca mai mare

–         mac, chimen

–         faina cat cuprinde pentru un aluat taricel

–         sare (daca branza nu este sufficient de sarata)

Mod de preparare:

  Aluatul trebuie facut cu cateva ore inainte de coacere. Eu il fac seara iar dimineata ma apuc de treaba.

Toate ingredientele le amestecam bine pentru omogenizare . La sfarsit adaugam faina si facem un aluat ceva mai tare, dar care poate fi intins cu usurinta.

saratele

Aluatul se da la rece pentru cateva ore. Apoi el intinde cu sucitorul si se taie fasii. Se ung cu ou batut si se presara cu mac si chimen. Eu pun chimen si in aluat.

saratele2

Se coc la 180 de grade  in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.

saratele.3jpg

Din cantitatea asta de aluat eu am copt 7 tavi de saratele, un pic peste 1kg.

saratele5

Spor la treaba dragii mei!

Single Post Navigation

12 thoughts on “Saratele

  1. bune, bune rau … cu mac nu am facut, dar e un inceput in toate, am ornat doar cu chimen, susan sau nigella
    sarbatori fericite!

  2. Ai copt ceva sărățele! Nu contează, sunt tare bune și merită efortul.

  3. Arata foarte bine !multumesc pentru reteta.Cracun fericit!

  4. Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

  5. Preferatele mele, arata tare bine !!!
    Craciun fericit alaturi de cei dragi!!!

  6. Saratelele tale seamana cu saleurile mele: unt, faina si branza sarata in cantitati egale, ou deasupra si chimen ori mac.Le savuram..cred ca eu singura mananc o tava.Tot caut diverse variante pt gustarea de la scoala.

Lasă un răspuns la Nicoleta Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: