Saratele
Saratelele sunt la mare cautare, merg bine ca aperitiv, ca rontaiala la televizor sau langa o bere. Nu va povestesc prea multe pentru ca bate Craciunul la usa si treaba e neterminata. Trec direct la reteta.
Ingrediente:
– 200g unt
– 200g smantana
– 150 ml lapte
– 3 oua (din care unul pt.uns)
– 250g branza sarata (telemea, de burduf)
– drojdie cat o nuca mai mare
– mac, chimen
– faina cat cuprinde pentru un aluat taricel
– sare (daca branza nu este sufficient de sarata)
Mod de preparare:
Aluatul trebuie facut cu cateva ore inainte de coacere. Eu il fac seara iar dimineata ma apuc de treaba.
Toate ingredientele le amestecam bine pentru omogenizare . La sfarsit adaugam faina si facem un aluat ceva mai tare, dar care poate fi intins cu usurinta.
Aluatul se da la rece pentru cateva ore. Apoi el intinde cu sucitorul si se taie fasii. Se ung cu ou batut si se presara cu mac si chimen. Eu pun chimen si in aluat.
Se coc la 180 de grade in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.
Din cantitatea asta de aluat eu am copt 7 tavi de saratele, un pic peste 1kg.
Spor la treaba dragii mei!
bune, bune rau … cu mac nu am facut, dar e un inceput in toate, am ornat doar cu chimen, susan sau nigella
sarbatori fericite!
Andreea, noua ne place macul si-l introducem si pe dumnealui…
Sarbatori fericite si tie!
Andreea, noua ne place macul si-l introducem si pe dumnealui…
Sarbatori fericite si tie!
Ai copt ceva sărățele! Nu contează, sunt tare bune și merită efortul.
Da, le-am copt pt. un prieten ce pleca la schi in Austria! Sper sa fi fost multumit.
Arata foarte bine !multumesc pentru reteta.Cracun fericit!
Multumesc Nicoleta. Craciun fericit si tie.
Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
Merci, la fel!
Preferatele mele, arata tare bine !!!
Craciun fericit alaturi de cei dragi!!!
Saratelele tale seamana cu saleurile mele: unt, faina si branza sarata in cantitati egale, ou deasupra si chimen ori mac.Le savuram..cred ca eu singura mananc o tava.Tot caut diverse variante pt gustarea de la scoala.
Pentru pachetel iti mai recomand cornurile cu magiun si nuca, placintele cu branza de vaci (poale in brau) si chiar briosele.
Spor la treaba si inspiratie !