Supa crema de dovleac
Intr-o zi de vineri ploioasa si rece numai bine merge o supa crema de dovleac. E plina de vitamine, are gust bun sit e pune rapid pe picioare.
Ingrediente:
– 1 dovleac mic
– 2 morcovi
– 1 praz
– 1 rosie
– 1/2 telina
– 2-3 linguri de ulei
– Sare, piper
Mod de preparare:
Dovleacul se spala, se sterge cu un prosop de hartie iar apoi se taie felii. Intr-o tava punem feliile de dovleac si le dam la cuptor pentru copt, la foc potrivit vreo 20 de minute.
Intr-o oala punem 2 l de apa, morcovii si telina taiate bucati , sarea si dam la fiert. Prazul il calim putin si-l vom adauga dupa ce legumele au fiert cam 15 minute. Se adauga apoi rosia si dovleacul copt (dupa ce s-a indepartat coaja).
Toate vor fierbe la foc molcom inca 15 minute. Toata compozitia se mixeaza si se adauga sare si piper dupa gust.
Supa de dovleac se serveste fierbinte dupa ce adaugam cateva picaturi de ulei sau chiar smantana daca nu postim.
E atat de simpla dar savuroasa. Pofta buna.
sunt total de acord! cu smantana cu tot 😉
Da , si cu ceva crutoane! Mie imi plac cele cu branza brie .
O idee foarte bună pentru o supă delicioasă. Nu am făcut până acum, dar o să o încerc cândva.
La mine e doua oara, dar asa cu dovleacul la cuptor iese foarte buna.
Delicioasa supa si usoara si sanatoasa!!
Multumesc doamna Lubita!
Ce supica grozava!!! Vin si eu la o portie!
Te astept! Am si un desert bun.
Imi placeeee muuuult, stiu ca am ajuns prea tarziu, dar data viitoare sa-mi pui si mie deoparte, pls! 😀
Pupici
Cum sa nu Angi! Fac portie dubla.
Delicioasa supica! Si eu o fac. Pe langa smantana si crutoane eu mai adaug si un topping de bacon prajit;) am furat trucul Laurei Calder:)
Da, cred ca e nemaipomenita. Asta era de post!
Este supa preferata a familiei mele. E delicioasa!
Iese la fel de buna daca in loc de dovleac pun din acela…placintar?
Da, pai din ala! O sa vezi ce gustoasa e!