Prăjiturici şi alte dulciuri.

Cartofi cu ierburi aromatice la cuptor

 

 Cand mancam de post trebuie sa fim inventivi si bineinteles trebuie sa jonglam cu ingredientele pe care le avem.

Cartofii sunt in Romania la loc fruntas fie el post sau nu. Imi place sa-i gatesc dar m-am indepartat de mult de cartofii prajiti. Exista multe alternative mult mai gustoase si sanatoase.

Ingrediente:

–         1kg cartofi

–         1 lingura rasa de oregano

–         1 lingura rasa busuioc

–         1 lingura rasa tarhon

–         1 lingurita chimen

–         1 lingurita rozmarin

–         1lingurita piper

–         1lingurita sare de mare

–         5-6 linguri de ulei

–         4 catei de usturoi

Mod de preparare:

Cartofii curatati si spalati se taie in patru. Ei se vor pune in apa cu sare la fiert dar ii vom lasa doar cat sa dea cateva clocote. Apoi se scot , se amesteca bine cu ierburile enumerate mai sus, sarea, usturoiul si uleiul.

Astfel dichisiti, cartofii se pun intr-o tava yena si se introduc in cuptorul incins la 185-195 grade pentru 25-30 de minute. Cand observam ca s-au rumenit usor inseamna ca sunt gata.

Tot amestecul de ierburi aromatice fac o minune cu banalii cartofi.   Sunt deliciosi si au o savoare nemaipomenita.

Noi i-am servit cu gogosari si conopida in sos dulce de rosii!!!

Reclame

Single Post Navigation

7 thoughts on “Cartofi cu ierburi aromatice la cuptor

  1. Arata foarte bine,dar dupa parerea mea,nu se potriveste gustul de busuioc cu cel al rozmarinului.Pentru cartofi,rozmarinul este super,in schimb busuiocul este indicat pentru sosuri,avand un gust mai delicat si parfumat.Inafara de busuioc,mi se pare o reteta super – simpla, sanatoasa si o idee in plus pentru post.Multumesc pentru idee! (P.S. Cu busuiocul – este o parere personala,gusturile sunt impartite,sper ca nu v-ati suparat)

  2. severina calinescu on said:

    sunt de acord cu d-na/d-soara Neli, fara busuioc ii fac si eu si fara tarhon, dar pun boia dulce iar in loc de sare pun Vegeta (nu ies asa de sarati). Eu nu ii pun in vas de Jena, la gramada, ci intr-o tava intinsa, unul langa altul, si la final ies crocanti pe din afara si moi pe dinauntru. Sunt o nebunie. Ii fac mereu. Scuze daca am fost inoportuna (e doar parerea mea personala, intr-adevar gusturile sunt impartite si fiecare gateste cum doreste). Va urez o seara placuta!

  3. Eu iti multumesc ca ai poposit pe blogul meu. Fiecare are gusturi si placeri, Eu de exemplu nu folosesc vegeta de peste 10 ani, asta deoarece contine E621, unul dintre cei mai periculosi aditivi.

  4. Cu siguranta cartofii au o aroma foarte placuta!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: