Prăjiturici şi alte dulciuri.

Tarta cu prune uscate si crema de vanilie

French Bakery  este tema de astazi  propusa de Electrolux pentru Inspiration Food Marathon. Tema asta mi-a dat de gandit si cu greu m-am hotarat , asta dupa ce am dat fuguta la cartile mele sau mai bine zis la o carte destul de veche a mamei.  Am ales o tarta cu prune uscate care sper sa va trezeasca interesul.

Ingrediente blat:

–         125g de unt

–         250g  faina

–         1 galbenus

–         100ml apa rece

–         1 praf sare

Umplutura:

–         2 galbenusuri + 1 ou intreg

–         100g de zahar

–         1/2 l de lapte

–         1/2 jumatate pastaie de vanilie

–         500g de prune uscate

Mod de preparare:

  Din ingredientele blatului pregatim un aluat pe care il invelim intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute. Apoi il intindem cu sucitorul si captusim cu el o forma de tarta sau orice forma rotunda avem la indemana. Aluatul se va intepa cu furculita si se va da la cuptor pentru cca 20 de minute. Neaparat cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade iar temperatura de coacere este tot asta.

Cu mult inaintea pregatirii blatului (poate sa fie chiar cu o zi inainte) pregatim prunele, adica le punem in apa calduta si cand acestea s-au umflat le scoatem samburii si le scurgem bine de apa.

Pentru crema fierbem laptele cu continutul a jumatate de pastaie de vanilie. Dupa ce a dat cateva clocote se lasa la racorit. Oul impreuna cu cele 2 galbenusuri se freaca cu zaharul pana se albeste. Peste acestea se toarna laptele mestecand mereu cu un tel.

Se aseaza prunele peste foaia de tarta si se acopera cu crema ce miroase atat de bine incat iti vine sa te asezi si sa o mananci. Tarta se mai da la cuptor pentru inca 15 minute. De preferat este sa se mai lase cuptorul cald si dup ace acesta a fost inchis.

Tarta se serveste calduta sau rece la micul dejun sau ca desert.

Bon appetit!

Reclame

Single Post Navigation

26 thoughts on “Tarta cu prune uscate si crema de vanilie

  1. Ce frumos! Ce frumos! Ii place la nebunie cum ai abordat noua tema! Un parfum de Franta e intotdeauna binevenit… chiar si in bucatarie. Sau MAI ALES in bucatarie 😀 Mult succes in continuare!

  2. Robu Maria Cristina on said:

    arata foarte bine si cred ca e si foarte gustoasta!iti tin pumnii

  3. beta brigytte on said:

    tarta-i faina tare, pozele …super! muuulte baftaaa!!!te pup!

  4. Fete dragi: Margot, Maria Cristina si Brigytte va multumesc mult. Mi-ar placea sa servim tarta asta impreuna …o cafea si povesti !

  5. m-ai facut curioasa! vreau si eu o portie!

  6. Arata foarte apetisant! Bafta!!!

  7. Tartele sunt preferatele mele, iar cu prune uscate nu am încercat niciodată. Cred că e delicioasă, nu are cum altfel. Succes!

  8. Daca ai luat reteta din cartea aia rasfoita de un milion de ori, cu siguranta ca e cea mai buna tarta. Din experienta mea de mare consumatoare de tarte imi dau seama ca e delicioasa. Felicitari!

  9. Arata foarte bine,trebuie sa o incerc neaparat!

  10. O combinatie interesanta si, mai mult ca sigur, delicioasa. Trebuie sa o pregatesc si eu!

  11. DiaMar bucataria galbena on said:

    Prunele uscate sunt pur si simplu delicioase.Sa-ti mai spun ca vreau si eu o bucatica miiica de tarta?

  12. Mmmm, ce surpriza!!Une tarte aux prunes à la française!! Un deliciu pt. frantuzoaica de mine «de adoptie». Merci et bonne chance ma belle 🙂

  13. foarte inspirata reteta…imi place. Felicitari si bafta pe mai departe…si multa inspiratie. Nico

  14. Absolut delicioasa! Va zic eu pentru ca am mancat din ea!

  15. Minunata tarta Dana!Felicitari si mult spor in continuare!Te pup:-)

  16. Wooow, ce idee buna!
    Mie-mi plac foarte mult prunele uscate, dar nu le-am folosit niciodata in deserturi, asa ca ar fi timpul 😛
    Pupici

  17. Minunata tarta, merita incercata!!!
    Pupici!

Lasă un răspuns la Cristina Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: