Prăjiturici şi alte dulciuri.

Pasta con pesto- tema a doua la Inspiration Food Marathon

A doua tema din cadrul ” Inspiration Food Marathon” organizat de Electrolux  este “Italian pasta’’.  O tema generoasa as putea spune,  gandindu-ne la varietatea mare de paste si la toate combinatiile de ingrediente ce ar putea intra in joc.

Pastele pe care le-am ales de data asta sunt clasice , iar simplitatea lor este detronata de gustul absolut divin. Daca va place ce vedeti aici m-ar ajuta comentariile dumneavoastra precum si like-urile de pe pagina de facebook.

   Ingrediente:                

–          400g de tagliatelle

–         2-3 manunchiuri de busuioc proaspat

–         4-5 catei de usturoi

–         80 g de muguri de pin prajiti si raciti

–         200ml ulei de masline

–         3 -4 linguri  de parmezan ras

–         sare de mare

Mod de preparare:

     Inainte de a pune pastele la fiert preparam  pesto, acel sos nelipsit din bucataria italiana.

Prima data mixam uleiul de masline cu mugurii de pin, usturoiul si sarea de mare. Se adauga apoi frunzele de busuioc (eu am folosit busuioc proaspat din productia proprie dar gasiti in magazinele mari la raionul de legume)si se mixeaza iar. Cand s-a obtinut o pasta groasa si omogena se toarna parmezanul ras si se amesteca cu o lingura de lemn.

Cand pesto e gata punem pastele la fiert. Intr-o oala mare punem 4-5 l de apa la fiert . Atunci cand apa bolboroseste  dam drumul pastelor in apa clocotita si le amestecam usor. Le fierbem  atat cat ne este sugerat pe pachet. Daca pastele sunt facute in casa  se vor fierbe mai repede.

Pastele se scurg bine iar peste ele se adauga sosul pesto. Se amesteca usor pentru a se incorpora bine sosul. Deasupra lor presaram putin parmezan si decoram cu cateva frunze de busuioc.

Masa-i gata!

Buon appetito!

Single Post Navigation

50 thoughts on “Pasta con pesto- tema a doua la Inspiration Food Marathon

  1. Un deliciu ,ador busuiocul!Pupici si bafta multa!

  2. Super, arata excelent! Multa bafta!

  3. Anamaria on said:

    Intr-adevar arata foarte bine…Este o combinatie foarte buna! Sosul pesto este foarte bun insa facut in casa este de-a dreptul delicios! Si daca facem si pastele in casa e si mai bine:)….

  4. Foarte bine arata! Succes!

  5. Cred ca au fost delicioasa !! arata foarte bine !! Multa bafta, Dana :*

  6. Superb!! Intr-adevar grozav…si mega apetisant! Bafta in continuare…

  7. Bafta Dana, arata grozav!

  8. O rețetă à la carte!Felicitări și baftă!

  9. Arata delicios si cu siguranta reteta va trece si prin mainile mele, sper doar ca sosul pesto sa nu imi puna probleme, este ceva nou pentru mine…

  10. Mmmmm…..Pasta cu pesto este preferata familiei mele,daca pastele alese sunt tagliatelle…succesul este garantat.Felicitari pentru alegerea facuta,arata foarte bine ,mi-ati facut pofta!

  11. Pastele sunt preferatele mele. E o reteta interesanta si merita incercata! Succes!

  12. Adrian on said:

    Pesto facut in casa e demential!

  13. DiaMar bucataria galbena on said:

    Sunt pe placul Dianei mele!Bafta multa!Pup!

  14. Paste la concurs? Sunt foarte prezentabile. Se vede ca s-au pregatit pastele astea, nu gluma. Cred ca sunt delicioase. Bafta multa!

  15. Am vrut sa fac acest sos si am crezut ca este greu, dar se pare ca e usor si minunat.Arata foarte bine, voi incerca foarte curand reteta.Verdele culoarea sperantei 🙂 Succes in continuare si astept noi retete cu drag!

  16. e o reteta foarte buna….eu lociuesc in italia si-l fac mereu…e fabulos

  17. Carmen on said:

    Arata atat de apetisant…Ne plac muult pastele, copiii chiar le adora!Trebuie sa fac si pesto cat de curand,nu mi-am inchipuit ca e asa simplu !

  18. Arata atat de bine…vreau si eu o portie zdravana cand o sa ne vetem.Va pup si multa sanatate, la cat mai multe retete culinare delicioase asa cum numai dumneavostra le pregatiti.O zi minunata!

  19. Robu Maria Cristina on said:

    minunate!

  20. Eu as manca paste in fiecare zi iar astea sunt bune tare!!! Le-am mancat asa ca stiu.

  21. Felicitari pt reteta!Am incercat-o deja si e f. buna, aromata …exact pe gustul meu. Mult succes!

  22. Foarte gustos si sanatos. Felicitari pentru reteta si bafta mai departe! Nico

  23. Foarte faina prezentare Dana.Multa bafta!Ne vedem la ”tura”urmatoare.Te pup.Angelica N.

  24. SUNT FAN PASTE DE ORI CE FEL!!
    BAFTA LA CONCURS!!

  25. Delicioase si frumos prezentate!!!
    Succes!!!

  26. adelina on said:

    arata foarte bine! La ce mancaruri se mai poate folosi pesto?

  27. Ma repet;eleganta si gust!Foarte rumos!Felicitarile mele!Angelica

  28. Florin on said:

    Arata foarte bine, si sunt convins ca pastele sunt la fel de ca si prajiturile care le-am mancat la Predeal impreuna. succes

  29. Super bune! Le manaci din „ochi”!

  30. Cu astea s-a dus cura mea de slabire! Pofta declansata de imagini si nici nu vreau sa ma gandesc la mirosuri in cazul unei „intrevederi” pe viu

  31. Pastele tale arata intr-un mare mare fel ,bestiaaaal ca sa zic .Musai trebuie sa imi fac si eu o portie ca mi-ai facut pofta mareeee mare .Foarte frumos prezentate se simte aroma busuiocului din poza 😀 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: