Salata Waldorf
Mai exista cineva care nu a mancat salata Waldorf?
Daca da nu-i problema, reteta e foarte simpla iar rezultatul e plin de vitamine. Reteta originala continea telina, mere, nuci, struguri, smochine si maioneza. Ulterior ea a suportat modificari in functie de preferintele bucatarilor si au fost adaugate piept de pui, morcov si alte ingredient. Eu o prefer fara carne ca sa ma pot bucura de gustul legumelor. In post se poate face fara maioneza doar cu zeama de lamaie si ceva ulei.
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 1 telina mijlocie
– 2 mere potrivite
– 2 morcovi
– o mana de miez de nuca
– 10-15 boabe de struguri mari
– maioneza (cam cate o lingura pentru fiecare portie)
– sare si piper dupa gust
– jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Legumele se curate si se spala bine. Fructele se spala si se sterg cu un servet de hartie.
Telina se da pe razatoarea mare (sau se taie cuburi) si se stropeste cu zeama de lamaie , asta ca sa nu se oxideze. Se adauga merele (eu le pun cu coaja) si morcovul dupa care mai stoarcem ceva zeama de lamaie. Aruncam o mana de nuci si boabele de struguri taiate in doua.
La sfarsit punem ingredientul liant, adica maioneza. Eu va recomand sa o faceti in casa, maioneza din marketuri e plina de aditivi. Bineinteles ca la final sarea si piperul vor desavarsi gustul. Salata se poate decora cu boabe de struguri si nuci. Eu m-am folosit si de niste curmale.
Asta e tot, asa ca-i simplu?
Pofta buna!
In locul strugurilor pun o ceapa răzuită. Ştiu e o combinaţie ciudată, dar foarte gustoasă. 🙂
Dupa cum am si spus…ingredientele difera dupa gustul fiecaruia, Cu ceapa nu am mancat dar ai reusit sa-mi starnesti curiozitatea.
Da, eu n-am mancat!! :)) Ciudat sau nu, dar n-am avut ocazia, mai ales ca nu sunt mare fan salate…Dar arata bine 😉
Poliana este vremea sa incerci. Pacat ca esti cam departe ca te invitam la o salata.
Mmmm ce salata delicioasa de toamna!!!
Multumesc !
Spre rusinea mea nici eu n-am papat inca salata Waldorf, dar (ca sa ma scot :P) fac si eu ceva asemanator 🙂
Delicioasa anyway! :-*
Nu-i nici o rusine si eu am multe de testat. Incerca totusi combinatia, e faina.
Interesanta reteta,nu am mai auzit-o,dar sigur o voi incerca- la noi vara e foarte cald,si se mananca foarte mult salatele.(toate tipurile posibile).Nu prea reusesc sa trec pe la tine (prin blog),dar imi place ca atunci cand reusesc,gasesc tot timpul ceva interesant. Multumesc pentru reteta,si felicitari pentru munca pe care o faci!
Multumesc Neli. Ma bucur ca pot fi de folos…usa este mereu deschisa.
Si eu vara as manca non stop salate 🙂
Te pup.