Prăjiturici şi alte dulciuri.

Crumble cu piersici

Nu exista desert mai rapid decat crumble. Cred ca ne poate scoate din impas de cate ori suntem presati de timp ori daca apar pe neastepate niste musafiri. Totul e sa avem prin casa niste fructe zemoase si aromate.

Weekendul asta am facut de doua ori crumble, asta deoarece dupa prima degustare s-a votat ca neaparat trebuie repetata expeienta. Eu am folosit piersici cu putina lavanda (din cea alimentara) iar a doua zi am adaugat si niste boabe de struguri. Stiti cum mirosea in casa? …lavanda fina, piersica fructata, vanilie…de vis.

Reteta asta este pentru 4 portii si am folosit 4 vase individuale de ceramica rezistenta.

  Ingrediente:

–         3-4 piersici

–         1 lingurita de lavanda alimentara

–         4 lingurite rase de zahar brun sau alb

Pentru aluatul de deasupra:

–         25 g fulgi de ovaz

–         100g de faina

–         50 g de zahar

–         80g unt topit

–         un strop de vanilie

Mod de preparare:

Piersicile spalate se taie bucatele si se pun in formele de ceramica. Deasupra se presara cate o lingurita de zahar si cate un pic de lavanda.(daca aveti si va place)

Pentru aluat amestecam toate ingredientele solide dupa care turnam untul topit si vanila. Amestecam toate si vom obtine un aluat faramicios pe care il punem cu mana deasupra piersicilor.

 

Punem formele in cuptorul preincalzit la 180 de grade si  le lasam acolo cam 25-30 de minute, asta cam cat se rumeneste usor aluatul, cat lasa fructele zeama sau cat ii innebunim pe vecini cu mirosul.

Crumble se serveste cald. Putem adauga alaturi o lingura de inghetata sau o crema rece.

Pofta buna!

 

Reclame

Single Post Navigation

5 thoughts on “Crumble cu piersici

  1. Mariana on said:

    Am sa-l incerc si eu,cu siguranta e bun….

  2. Delicios cu sisiguranta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: