Prăjiturici şi alte dulciuri.

Salade composee du ”Lys de Mer” sau salata multicolora de vara

Ce credeti ca merge bine la 40 grade? O salata rece de la frigider zic ca e bine venita. Salata de astazi se cheama Salade Composee Du ”Lys De Mer” sau salata multicolora de vara. Reteta asta regala vine de la Principesa Tatiana Radziwill ce specifica ca este doar pentru zilele calde de vara.

Salata se face atat de rapid incat ati rezolvat in 15 minute cina sau chiar pranzul.

Ingredientele

–         150 g de orez Basmati fiert

–         4 oua fierte tari

–         4rosii

–         1 jumatate de castravete mare

–         cate o jumatate de ardei rosu, altul verde si galben

–         1 cutie (circa 250g) de boabe de porumb

–         150 g masline negre fara samburi

–         1 cutie (250g) de ton in apa

–         1/2 mar

Vinegreta:

–         1 lingura mustar Dijon

–         3 linguri de otet de vin sau Xeres ( eu as inlocui cu zeama de lamaie)

–         3 linguri de ulei de masline

–         8 frunze de busuioc, taiate marunt

–         1-2 linguri de apa (optional)

Mod de preparare:

Legumele se taie marunt alaturi de oua.Se pun intr-un bol mare, se adauga tonul scurs, maslinele si porumbul. Amestecati totul si dati  la frigider.

Pregatiti apoi vinegreta amestecand bine ingredientele recomandate.

Inainte de servire turnati vinegreta. Salata e gata!!! Masa-i rezolvata. Nu uitati sa o decorati cu busuioc proaspat si feliute de mar.

Eu tocmai am savurat-o. Merge si un pahar de bere rece.

Reclame

Single Post Navigation

9 thoughts on “Salade composee du ”Lys de Mer” sau salata multicolora de vara

  1. ce-mi place seria de retete regale pe care o prezinti! mereu ma intreb ce va urma! 🙂

  2. DiaMar bucataria galbena on said:

    Pe canicula asta,este minunata.
    O zi buna!

  3. Imi plac mult ingredientele din aceasta salata, asa ca o salvez repede 😉
    Pupici

  4. Ce salata buna! Merge cu socata de azi. Te pup!

  5. Andrei on said:

    Ce nu inteleg este de ce sa inocuiesti vinul de Xeres? Daca reteta este cu vin de Xeres (sherry) banuiesc ca trebuie respectata 🙂

  6. Andrei, reteta originala spune otet de vin sau Xeres. Pentru ca nu am avut Xeres am folosit otet de vin, dar mie, mi s-a parut mai potrivit lamaia pentru desavarsirea gustului ! E o parere personala si atunci cand am inceput sa scriu pe acest blog am specificat ca voi incerca sa impartasesc cu ceilalti experientele culinare…
    Merci de vizita .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: