Prăjiturici şi alte dulciuri.

Gazpacho andaluz

In asemenea zile caniculare cand apele curg pe noi si mintea se infierbanta ,trebuie sa recurgem la trucuri in bucatarie. Din ”Carte Regala de Bucate” am ales de data asta gazpacho andaluz, adica o supa rece mancata cu placere pe meleagurile Spaniei. Unde mai pui ca reteta e venita direct de la Regina Spaniei, verisoara Principesei Margareta.

Asa mi-am zis ca daca Reginei Sofia a Spaniei il place, mie de ce nu mi-ar placea.  Trecand de gusturi regale sau pamantesti m-a incantat prezentarea Reginei Sofia, facuta de Principesa Margareta. Aceasta ii atribuie pe buna dreptate numeroase calitati dar cea mai de pret fiind daruirea pentru familie.

Un gazpacho se face foarte usor mai ales acum cand ne bucuram din plin de legume.

     Ingrediente pt. 8-10 persoane (eu am facut la jumatate):

–         3 kg rosii bine coapte

–         200g ardei verde

–         50g de ceapa alba

–         175 g de castraveti

–         1 catel de usturoi

–         50 ml de otet de vin

–         40g sare

–         75 ml ulei de masline extravirgin

–         60g de paine alba uscata

–         200ml apa rece

–         2-3 oua fierte tari pt.decorare

Mod de preparare:

Taiati marunt rosiile, ceapa, usturoiul si castravetii. O mica parte din legumele taiate se pastreaza pt. decorare(cam 8 linguri).

Painea se inmoaie in apa rece si se amesteca apoi cu legumele. Se adauga uleiul , otetul si sarea si se trece printr-un mixer electric. Ulterior , pentru finete se poate strecura printr-o sita. (eu nu am mai avut rabdare). Degustati compozitia pentru eventuale adaosuri de sare.

Gazpacho andaluz este gata numai ca trebuie sa stea la frigider cam 2 ore inainte de servire. Ouale fierte se taie marunt.

La servire in fiecare bol de supa presaram legumele pastrate si ouale taiate marunt. Eu am facut repejor si niste crutoane.

Gazpacho a fost inedit si racoros. Ai mei adora mancarurile noi !

Spor la treaba!

 

Reclame

Single Post Navigation

12 thoughts on “Gazpacho andaluz

  1. felicitari pentru o supa estivala asa… nobila! 🙂

  2. Daca celor cu sange albastru le place acesta supa, trebuie sa fie tare buna. Nu am facut,-o, dar o retin ca-i tocmai buna pentru canicula care nu ne mai lasa. Pupici!

  3. locuiesc in Spania si fac gazpacho in fiecare zi, pentru ca din cauza caldurii nu doresti sa mananci decat mancaruri reci.este delicioasa, incercati cu incredere!:)

  4. Am facut-o si noi si este excelenta in timpul verii. Daca as locui si eu in
    Spania,sigur as vrea si eu sa am o portie zilnic.

  5. Si eu sunt mare fan pentru retete noi,dar sa fiu sincera, Gazpacho nu am incercat;cred ca este bun si racoros;
    pup si o zi buna!!

  6. Vreau si eu…vreau … macar un bol … mai este ???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: