Prăjiturici şi alte dulciuri.

Supa Bulgareasca ” Tarator”

 

Pe caldura asta merge de minune o supa rece sau o mancare ce are ca efect racorirea.  Asa ca am ales acest fel si datorita faptului ca tocmai facusem un iaurt de casa super bun iar castravetii sunt atat de ieftini!

Regele Simeon II si Regina Margarita ai Bulgarilor sunt prieteni buni cu Principesa Margareta si Principele Radu. Ei vin cu trei retete in ”Carte Regala De Bucate” printre care aceasta supa rece de castraveti cu iaurt numita ”Tarator”.

Totul este foarte simplu. Intr-un timp scurt poti face un fel de mancare rapid si sanatos.

     Ingrediente pt 6 persoane:

–         1,5 litri de iaurt

–         500g de castraveti taiati cubulete

–         1 cana nuci macinate

–         1 lingura de ulei de masline

–         1 lingura de marar tocat

–         1 lingurita de usturoi pisat

–         Sare dupa gust

     Mod de preparare:

Intr-un bol de dimensiuni medii, amestecati uleiul de masline cu usturoiul. Adaugati castravetii taiati cubulete, nucile macinate si iaurtul. Puneti amestecul la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Inainte de servire, adaugati mararul tocat si sare.

Supa se serveste rece cu paine prajita, crutoane sau chiar bruschete.

Pofta buna!

 

Reclame

Single Post Navigation

7 thoughts on “Supa Bulgareasca ” Tarator”

  1. Mihaela on said:

    Bunatate !!! Ador mancarea asta.

  2. Ce reteta buna! Am mancat ceva asemanator in Spania dar nu mai stiu cum ii spune. Erau si alte legume taiate marunt-marunt in ea. Multumim, Dana.

  3. Foarte racoritoare!Tocmai buna pt vremea asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: