Prăjiturici şi alte dulciuri.

Inghetata de cirese

Sa faci o inghetata de casa nu-i mare lucru si chiar merita . Asa stii ca inghetata contine fructe adevarate si nu doar arome artificiale! Cand m-am vazut cu o ladita de cirese m-am apucat de treaba: inghetata de cirese, compot de cirese pentru iarna, pandispan cu cirese si bezea. Azi povestim despre inghetata ca tot e cald si cineva mi-a recomandat-o impotriva stresului.

    Ingrediente:

–         500g cirese fara samburi

–         1 cana zahar

–         2 cani lapte (cana  cam de 250 ml)

–         3 galbenusuri

   Mod de preparare:

   Ciresele bine spalate si curatate de samburi se paseaza  cu un blender.  Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc. Peste ele se toarna laptele fierbinte cate putin . Cand totul este incorporat se pune la foc mic si se tot amesteca pana compozitia se ingroasa putin. Vedeti ca exista riscul sa se branzeasca compozitia daca o tineti prea mult la foc.

Dupa ce s-a racorit bine se amesteca cu fructele pasate si se da la congelator.

Din cand in cand se amesteca compozitia pentru a nu se forma gheata.

Asta-i tot. Fructele pot fi in functie de sezon. E delicioasa si racoroasa.

 

Reclame

Single Post Navigation

One thought on “Inghetata de cirese

  1. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to in the hunt for extra of your great post. Also, I have shared your site in my social networks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: