Prăjiturici şi alte dulciuri.

Passion4Cooking de Ziua Copilului-Electrolux invita copiii (sau cum am facut noi Pavlova cu capsuni)

Iata ca, Electrolux ne-a surprins  printr-o noua provocare. De aceasta data , copiii vor fi bucatari sefi si minuni in bucatarie. Daca vor fi norocosi vor ajunge si la Bucuresti unde se vor juca si gati impreuna cu alti copii, mamici si tatici.

Horia, baiatul meu cel mic cum a auzit de treaba asta si-a luat rolul in serios si a zis ca musai trebuie sa participam. Initial am vrut sa facem niste fursecuri dar pentru ca in frigider ma asteptau 4 albusuri iar pe masa din bucatarie trona un castron mare de capsuni ne-am hotarat sa facem o Pavlova cu capsuni.

Totul a decurs cu voie buna dar si cu emotii deoarece Horia este un perfectionist. Asa ca sa ne iertati unde ne-am poticnit , eu am vrut sa fie mai mult o joaca , potrivita atat de bine copiilor.

Deci daca doriti un desert delicios priviti la noi.

Ingrediente bezele:

–         4 albusuri

–         200 g zahar tos

–         cateva picaturi de lamaie

Ingrediente umplutura:

–         300g smantana dulce

–         100g zahar

–         500-700g de capsuni (asta depinde de cate de multe fructe doriti)

Mod de preparare:

 Intai de toate ne asiguram ca suntem plini de voie buna, ne punem sorturile si la treaba.

Albusurile se pun intr-un vas uscat si se bat cu mixerul adaugand cate putin din zahar pana campozitia devine densa si se tine de paletele mixerului sau de tel.

La sfarsit se adauga cateva picaturi de lamaie si se amesteca bine. Horia a manuit cu succes mixerul declarandu-se multumit de cum a iesit compozitia.

Intr-o tava in care puneti hartie de copt se aseaza cu lingura gramajoare mai mari, modelandu-le in asa fel incat sa fie mai joase in partea centrala( asta pentru a sta mai bine umplutura). Eu am facut 8 bezele mari cam cat o farfuriuta de cafea. Tava se da la cuptor pentru circa 30-40 de minute la 150-130 de grade, bineinteles ca in cuptorul preincalzit.

Cat bezelele se fac frumoase la cuptor noi spalam capsunile si le scurgem bine. Capsunile fara urma de apa se curata si se taie in patru . Din smantana si zahar batem frisca si o dam la rece.

Cand bezelele sunt gata si s-au racit putem sa le decoram iar copiii sunt incantati sa faca treaba asta. Pe fiecare bezea se pun 2 linguri de frisca si apoi dupa dorinta si imaginatie capsunile sau orice fructe doriti.

Pavlovele noastre au fost la inaltime, Horia foarte multumit, eu incantata iar cei care au mancat desertul au zis…bis.

Spor la prajiturit!

Reclame

Single Post Navigation

11 thoughts on “Passion4Cooking de Ziua Copilului-Electrolux invita copiii (sau cum am facut noi Pavlova cu capsuni)

  1. Formati o echipa minunata, felicitari! 🙂
    Va pup cu drag!

  2. Vezi ca ai gresit formularea. Se zice „Chef Horia” 😉
    Mult succes, Dana!

  3. E frumos ca o fetita ! Sa-ti traiasca ! Mult succes !!

  4. Succes!!! Arata yammy!

  5. Angi, Mihai, Antonina, Cristina multumim mult pentru vizita si incurajari. Va pup si va tin pumnii si voua.

  6. Ce ajutor frumos si zambaret ai !! Bravooo amandurora !!!! 😉

  7. O echipa de nota 10,la fel si desertul!Pupici amandurora!Bafta

  8. Felicitari …ai un mare rival in bucatarie, Dana:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: