Tocinei ca-n Bucovina
Stiu cu siguranta ca exista multe persoane care nu au mancat tocinei si chiar nu au auzit de acest fel de mancare. Dar mai stiu ca, nu este picior de bucovinean care sa nu fi crescut cu tocinei.
Asadar, tocineii sunt o mancare bucovineana pe baza de cartofi . Cred ca bucovinenii subscriu cand spun ca sunt absolut deliciosi.
Sa trecem la treaba daca vrem sa mancam.
Ingrediente:
– 7-8 cartofi mari
– 2 oua
– 3-4 linguri de branza sarata (de oi, telemea )
– 1-2 linguri faina
– Ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Cartofii curatati de coaja se spala si se dau pe razatoarea mica. Daca vi se pare ca au lasat multa apa se poate scurge din ea. Apoi adaugam ouale, branza, sarea , faina si amestecam bine compozitia.
Punem uleiul in tigaie la foc si atunci cand este incins, luam cu lingura din compozitie si prajim pe ambele parti. Tocineii trebuie sa fie rumeniti si nu foarte grosi ca sa se poata praji.
Cand sunt gata se scot pe servetele pentru a elimina surplusul de ulei.
Tocineii se servesc calzi cu smantana.
absolut superbi. chiar mi-e dor de niste tocinei ca la mama acasa.
Pai hai la treaba, niciodata nu as refuza o portie de tocinei. Te pup.
De cand nu am mancat….. Mi-ai facut pofta!
Te cred!
Reteta asta nu prea am vazut-o in multe bloguri. Merci.
Cu drag!!!
maine ii incerc si eu..arata absolut delicios..deja salivez..
Ma bucur…..si pofta buna!
Mincam in copilarie cind mergeam in vacante la Bacau.Si acolo se faceau.Minunati intr-adevar.Si zau ca nimeni nu se gindea la colesterol :)))))
Sunt deliciosi! Cred ca o alimentatie echilibrata iti permite sa mananci si prajit cateodata….si smantana!
Te pup.
Am 45 de ani si m-am mutat din Bucovina la Galati cand eram adolescent. Mamaliga de cartofi si tocineii sunt specialitatea case cand avem musafiri si nu numai . La fel si ciocolata de casa, bogata zona in mancaruri traditionale. Multumim ca le faceti cunoscute celor ce nu le cunosc.
Cu mare placere Florin! Ma bucur sa fiu de folos si sa promovez mancaruri si dulciuri din Bucovina si nu numai.
Chiar ma gandeam la o mamaliga de cartofi!!!
O prietena de familie, la toate petrecerile ne serveste cu „toci”( ea este din Radauti cu radacini in Moldova de peste Prut). O alta varianta delicioasa este cu mere rase in loc de cartofi si brinza si servita cu dulceata (tot doamna cu pricina a venit cu reteta la noi in Cernavoda). Delicioasa reteta. Si felul 1 si 2 si desert in acelasi timp.
Radacinile mele sunt tot din apropierea Radautiului…
Varianta cu mere am facut-o zilele trecute dar nu am reusit sa fac poze. Poate data viitoare 🙂
Ana multumesc de vizita si te mai astept!
Bunica facea cu mere si cartofi,asa am facut si eu azi ca mi ai facut pofta,dar eu am pus frisca deasupra si cu dulceata ,miamiam cum zice Teodora,
Te pup
Nu ne mai fa pofta :)!
Multumesc pentru tocinei, arata minunat!
Cu placere.
Vad ca si dvs. faceti lucruri faine 🙂
Tot din bucovina sunt ,toate astea imi aduc aminte de copilarie, foarte buni tocineii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Silvia ma bucur ca ti-am trezit amintiri frumoasa!
Buna. Cam cat ulei se pune? Se unge tigaia sau trebuie acoperiti tocineii? Eu sunt din Bucuresti si nu stiam de ei dat prietenul meu e din Suceava si m-a rugat sa-i fac ca ii e dor de casa :).
Delia sunt convinsa ca te vei descurca de minune. Pui ulei mai mult, cam asa ca la snitele sau parjoale.
Spor!