Prăjiturici şi alte dulciuri.

Tocinei ca-n Bucovina

Stiu cu siguranta ca exista multe persoane care nu au mancat tocinei si chiar nu au auzit de acest fel de mancare. Dar mai stiu ca, nu este picior de bucovinean care sa nu fi crescut cu tocinei.

Asadar, tocineii  sunt o mancare bucovineana pe baza de cartofi . Cred ca bucovinenii subscriu cand spun ca sunt absolut deliciosi.

Sa trecem la treaba daca vrem sa mancam.

  Ingrediente:

–         7-8 cartofi mari

–         2 oua

–         1 lingura rasa sare

–         3-4 linguri de branza sarata (de oi, telemea )

–         1-2 linguri  faina

–         Ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Cartofii curatati de coaja se spala si se dau pe razatoarea mica. Daca vi se pare ca au lasat multa apa se poate scurge din ea. Apoi adaugam ouale, branza, sarea , faina si amestecam bine compozitia.

Punem uleiul in tigaie la foc si atunci cand este incins, luam cu lingura din compozitie si prajim pe ambele parti. Tocineii trebuie sa fie rumeniti si nu foarte grosi ca sa se poata praji.

Cand sunt gata se scot pe servetele pentru a elimina surplusul de ulei.

Tocineii se servesc calzi cu smantana.

  Incercati aceasta reteta, garantez pentru deliciul ei.

Single Post Navigation

22 thoughts on “Tocinei ca-n Bucovina

  1. Nicoleta on said:

    absolut superbi. chiar mi-e dor de niste tocinei ca la mama acasa.

  2. De cand nu am mancat….. Mi-ai facut pofta!

  3. alina on said:

    Reteta asta nu prea am vazut-o in multe bloguri. Merci.

  4. Mihaela on said:

    maine ii incerc si eu..arata absolut delicios..deja salivez..

  5. Mincam in copilarie cind mergeam in vacante la Bacau.Si acolo se faceau.Minunati intr-adevar.Si zau ca nimeni nu se gindea la colesterol :)))))

  6. Am 45 de ani si m-am mutat din Bucovina la Galati cand eram adolescent. Mamaliga de cartofi si tocineii sunt specialitatea case cand avem musafiri si nu numai . La fel si ciocolata de casa, bogata zona in mancaruri traditionale. Multumim ca le faceti cunoscute celor ce nu le cunosc.

  7. Ana Mircea on said:

    O prietena de familie, la toate petrecerile ne serveste cu „toci”( ea este din Radauti cu radacini in Moldova de peste Prut). O alta varianta delicioasa este cu mere rase in loc de cartofi si brinza si servita cu dulceata (tot doamna cu pricina a venit cu reteta la noi in Cernavoda). Delicioasa reteta. Si felul 1 si 2 si desert in acelasi timp.

  8. Multumesc pentru tocinei, arata minunat!

  9. Tot din bucovina sunt ,toate astea imi aduc aminte de copilarie, foarte buni tocineii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Buna. Cam cat ulei se pune? Se unge tigaia sau trebuie acoperiti tocineii? Eu sunt din Bucuresti si nu stiam de ei dat prietenul meu e din Suceava si m-a rugat sa-i fac ca ii e dor de casa :).

Lasă un răspuns către prajituricisialtedulciuri Anulează răspunsul