Prăjiturici şi alte dulciuri.

Fursecuri crocante cu ghimbir

fursecuri cu ghimbir1

Reteta asta am gasit-o acum  mai bine de un an,  printre multe alte retete englezesti. Initial m-a cam incurcat masura asta cu cana, dar am scos-o la capat. Am folosit o cana de 2oog , iar faina am lasat-o la urma asa incat sa pot jongla cu ea astfel incat sa-mi iasa un aluat din care se poate modela.

Fursecurile crocante cu ghimbir au un gust inconfundabil, un pic piscaret la limba dar numai bune la o ceasca de ceai sau la o drumetie.

       Ingrediente:

–         1 ou mare

–         1/2 cana unt

–         1 cana zahar tos

–         1/4  melasa sau miere de albine

–         1 lingura ghimbir macinat (praf nu radacina prospata)

–         1/2 lingurita scortisoara macinata

–         1/4  lingurita cuisoare macinate

–         1/4  lingurita sare

–         2 lingurite praf de copt

–         2 cani de faina

Mod de preparare:

      Untul moale ( la temperatura camerei) se amesteca bine cu zaharul, melasa si oul. Cand sunt bine incorporate se adauga ghimbirul, scortisoara, cuisoarele si sarea. Se amesteca bine , iar la sfarsit punem praful de copt si faina. Adaugam faina cate un pic pentru a observa consistenta aluatului. Daca mai este nevoie mai adaugam faina asa incat sa ne dea un aluat  pastos dar legat.

aluat fursecuri

Din aluat facem mingiute mici pe care le tavalim in zahar tos si le aplatizam cu mana. Le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se coc in cuptorul incalzit la 180 grade timp de 10-13 min (atentie- se ard cu usurinta) sau pana se coloreaza pe margine. Ele se lasa in tava pana incep sa se raceasca deoarece sunt foarte fragile cand sunt fierbinti.

fursecuri cu ghimbir4

fursecuri cu ghimbir5

Fursecurile cu ghimbir se pot pastra timp de 2 saptamani in cutii metalice inchise.

fursecuri cu ghimbir

Sper ca v-am starnit papilele gustative asa ca…spor la prajiturit!

fursecuri cu ghimbir3

Reclame

Single Post Navigation

10 thoughts on “Fursecuri crocante cu ghimbir

  1. Imi place combinatia! Trebuie sa le incerc si eu!

  2. Yammy, chiar as vrea ceva de rontatit la cafea…

  3. Apetisante, pupici Dana

  4. Fetelor merita incercate! Pupici

  5. Imi plac la nebunie fursecurile facute in casa, iar acestea sunt foarte potrivite la o cana cu lapte sau cafeluta de dimineata. Cred ca o sa imi fac si eu timp de ele cu proxima ocazie.

  6. Pingback: Meniu la caserolă (pacheţelul copilului) | uncopilsioghinda

  7. Pingback: Meniu la caserolă (pacheţelul copilului) – săptămâna 6-10 ianuarie | Un copil si o ghinda

  8. stef-ania on said:

    Le-am facut de Craciun si au fost deliciosi! Acum am primit cerere si pentru Paste. Sunt minunati la cafea 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: