Prăjiturici şi alte dulciuri.

Dovlecei umpluti cu orez , ciuperci si alune

Afara s-a incalzit iar mancarurile grele nu prea isi au locul. Azi  va propun o reteta pe care am ”mesterit-o” din dorinta de a face ceva usor si rapid. Din niste dovlecei fragezi , cateva legume si alune a iesit o masa super.

  Ingrediente:

–         3 dovlecei proaspeti si de dimensiune medie

–         100g orez

–         6-7 ciuperci champingnon

–         100 g alune sarate

–         cateva rosii cherry (sau rosii obisnuite mai mici)

–         1 legatura patrunjel

–         1 ardei iute

–         sare, chili, curry

–         3 linguri de ulei

Mod de preparare:

Dovleceii se taie pe lungime si se oparesc timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scot frumusel din apa , se scurg si se scobesc cu ajutorul unei linguri.

Umplutura o pregatim foarte usor. Se amesteca orezul fiert in prealabil, ciupercile calite, alunele, ardeiul iute taiat marunt, patrunjelul de asemenea taiat precum si condimentele dupa gust.

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de iena cu un strop de ulei. Dovleceii se umplu cu aceasta compozitie, se aliniaza in tava iar deasupra isi iau locul rosiile cherry taiate in doua. Tava se da la cuptor pentru circa 30 minute.

Uite asa a iesit ceva bun. Daca va apucati de treaba va urez spor la treaba!

 

 

Reclame

Single Post Navigation

3 thoughts on “Dovlecei umpluti cu orez , ciuperci si alune

  1. Deliciosi !!!…. neaparat trebuie sa incerc si eu combinatia cu alune!!!

  2. un bucatar on said:

    Super reteta asta vegetariana!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: