Prăjiturici şi alte dulciuri.

Grapefruit cu rom Negrita

 

Uneori simtim nevoia sa mancam  cate un desert usor, dar sa fie savuros.   Azi e o asemenea zi, cand dupa cozonaci, prajituri si pasca am ales dintre retetele regale (ca tot am intarziat la capitolul asta) un grapefruit la cuptor. Pare banal, poate chiar e banal dar e foarte gustos.  Reteta asta vine de la Principesa Tatiana Radziwil , ea contribuind  la ”Carte regala de bucate” cu sase retete numindu-le  feluri de mancare ”pentru oameni ocupati sau lenesi”.

  Ingrediente:                

–         1 jumatate de grapfruit de persoana

–         pt. fiecare jumatate de grapefruit  2 lingurite de zahar brun si doua linguri de rom Negrita (sau de care aveti).

Mod de preparare:

   Incalziti cuptorul la 180 grade.

Grapefruitul se taie in doua si cu cutitul se desprinde usor de pielita din jur, fara a scoate fructul din coaja.

Se aseaza jumatatile in tava , cu coaja in jos. Peste fiecare se pune 2 lingurite de zahar brun si 2 linguri de rom. (in cele pentru copii nu am pus rom).

Acestea fiind facute se pun la cuptor pentru cca 20 min. Se formeaza un sirop delicios aromat. Este un desert care te surprinde prin simplitate si gust.

Spor la treaba.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Grapefruit cu rom Negrita

  1. Pe cat de simplu, pe atat de delicios si sanatos!
    Acuma am devorat si eu o salata de fructe, nu ca n-as fi mancat prajiturele, dar nah….kilogramele astea :)))
    Te pup!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: