Prăjiturici şi alte dulciuri.

Pasca prajitura

Se apropie Pastele cu aceeasi emotie ca-n fiecare an. Mi-ar fi placut sa vin   din timp cu retete traditionale sau inedite , care sa va fie de folos la alegerea meniului de sarbatoare. Din pacate sunt prinsa intr-un proiect, ce ma tine ”legata” la niste cursuri departe de casa,  deci…departe de bucatareala.

De curand am cunoscut pe cineva care m-a rugat sa-i trimit o reteta de pasca si uite-ma in fata calculatorului scriind doar reteta . Am sa folosesc o fotografie mai veche pentru reprezentare.

Pasca asta e mai mult un fel de prajitura , eu insa o fac in fiecare an de Paste (si nu numai). Sper sa va fie folos.

 Ingrediente:

Blat  –   5 linguri smantana

–         5 linguri zahar

–         2 linguri cacao

–         1 lingurita bicarbonat

–         1 lingura grasime (unt, untura)

–         un varf sare

–         faina cat cuprinde pentru a face un aluat care se dezlipeste de maini si este moale si bun de intins.

 Umplutura  – 500g branza dulce de vaci

–         150 g zahar+ 1 zahar vanilat

–           3-4  oua

–         2 linguri gris

–         coaja de portocala

–        stafide 3-4 linguri + 1 lingura rom sau coniac

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru blat facem un aluat si din aproape 3/4 din el intindem o foaie rotunda sau patrata. Ungem bine cu ulei o forma , presaram din abundenta faina si punem foaia in tava.

Branza o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja de portocala. Batem bine albusurile spuma si le adaugam la compozitie. Nu uitam sa punem cu ceva vreme inainte stafidele in apa calduta in care am adaugat 1 lingura de rom. Se adauga grisul si gata! Umplutura se toarna peste foaie si se uniformizeaza . Aluatul ramas se intinde si vom taia bride de aluat ce vor fi puse deasupra. De fapt fiecare se poate juca dupa voia inimii. De Paste eu fac un model traditional ce reprezinta o cruce.

In cuptorul preincalzit la 180 de grade coacem pasca timp de aproximativ 30-40 min. Sa o lasati sa se raceasca in tava caci altfel riscati ca branza sa se imprastie.

Sunt convinsa ca o sa va placa este fina, usoara si delicioasa. O sa vedeti!

Sper ca am fost de ajutor, spor la prajiturit!

Single Post Navigation

9 thoughts on “Pasca prajitura

  1. Arata asa de bine….Sarbatori Fericite Dana, pupici

  2. Paste fericit!

  3. Foarte frumos arata! sarbatori fericite!

  4. Multumesc mult fetelor. Va pup si va doresc un Paste cu lumina!

  5. Sarbatori Pascale fericite!

  6. mikaela on said:

    Arata grozav prajitura,numai ca tot incerc sa inteleg ,in imagine arata de parca ar fi acoperita cu jeleu si abia apoi asezate fasiile de aluat.Nuantele acelea superbe ,galbenul ,verdele,cum apar? Inteleg ca ai pus stafide.Dar mai e ceva ce nu ai mentionat. Astept detalii,daca se poate.Retetele postate de tine nu sunt printabile ,si nici prin e-mail nu ma pot abona,inteleg.

  7. mikaela on said:

    E frumoasa,imi inchipui ca si delicioasa,dar nu inteleg cum au aparut nuantele de verde ,galben.Ai mai pus ceva si tu nu vrei sa ne spui.Deasupra ,cred ,ai uns cu gem de caise.Te rog explica-ne,eu una sunt interesata.Merci frumos!

  8. Draga Mikaela , nu stiu de ce abia acum vad comentariul tau. Cu scuzele de rigoare pentru intarziere spun ca : culoarea galbuie nu este data nici de gem nici de jeleu este doar frumos rumenita. Bucatile verzi sunt bucatele de rahat , pe care le-am uitat sa le trec la reteta. Sunt mai mult pentru contrast.
    Te pup.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: