Prăjiturici şi alte dulciuri.

Tort simplu pentru Matei

Tortul de astazi e un tort simplu dar in acelasi timp special pentru ca e pentru Matei. Matei e primul meu copil si atunci cand l-am nascut, pret de o secunda timpul s-a oprit, soarele s-a destramat peste sufletul meu si prioritatile s-au schimbat in totalitate. Era cel mai cel (lucru obisnuit pentru o mama) si …uite asa au trecut 11 ani. Iubeste dulciurile dar sa nu fie prea dulci. Asa ca am facut rapid un tort nu prea dulce dar savuros.

   Blat:  2 foi de pandispan coapte in tava de la aragaz. Am copt o foaie simpla si una cu cacao, fiecare din 5 oua, 5linguri zahar, 5 linguri faina . Tava mea e ceva mai mare  asa ca daca aveti cuptor obisnuit merge blatul din 4 oua. La partea cu cacao adaugati o lingura de cacao.

Umplutura: 450 g smantana de calitate se pune la bain-marie si cand a ajuns la punctul de fierbere se adauga 200-250 g ciocolata (cu continut ridicat de cacao, sau de care va place) . Se amesteca bine pana ce toata ciocolata s-a topit si incorporat. Daca vreti sa fie mai dulce adaugati 2 linguri de zahar pudra. La aceasta compozitie mai puneti 100g unt si amestecati bine. Se da la rece pentru cel putin 30 minute.

Foile se taie in jumatate si se obtin 4 dreptunghiuri (eu am facut asa  ca sa obtin forma unei diplome si am folosit doar 3, dvs. puteti opta pentru orice forma). Dintr-un compot de piersici fructele bine scurse se taie feliiute.

Tortul se asambleaza asa: 1 foaie pandispan galben, crema, felii piersici

                                                 1 foaie pandispan cacao, crema, felii piersici

1 foaie pandispan galben

Ca sa-l dichisim pe masura il imbracam cu frisca facuta din 450 g smantana si zahar cat doriti. Diploma dulce pentru micul matematician este gata!

 

Single Post Navigation

16 thoughts on “Tort simplu pentru Matei

  1. Feliuta de jos este pentru mine? Arata fff bine! La multi ani inca odata, sa va aduca numai bucurii!

  2. anca arissa on said:

    Pot sa te intreb daca merge cu smantana de tara sau trebuie smantana dulce pentru frisca?.felicitari si multumesc anticipat pentru raspuns.Anca

  3. Tortu-i foarte delicat!

  4. Arata minunat tortul. Felicitari si micului matematician! E din breasla mea:).

  5. amintiridinbucatarie on said:

    jocul de culori din sectiune este preferatul meu, mi-a atras privirea de la inceput, cred ca o sa il fac si eu , curand 😛

  6. NELI on said:

    Excelenta reteta!Felicitari lui Matei!Nu am inteles exact pentru ce este ”diploma”,dar am inteles ca e pentru un merit in matematica.Daca e asa,ii urez sa aiba parte de cat mai multe diplome!La multi ani Matei!

Lasă un răspuns la liliana Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: