Prăjiturici şi alte dulciuri.

Negresa cu visine de post

negresa de post.2jpg

Bunica sotului meu implineste maine 97de ani si este o femeie minunata si inteleapta . Strabuna (ca asa ii spunem ) tine posturile cu sfintenie si pentru ea am facut cu mare drag o prajitura de post .

Reteta am adaptat-o dupa ingrediente ce pot fi folosite in perioada postului  si ca sa mai ”scap” de visinele puse la borcan din vara. A iesit o minune de prajitura, nici nu spui ca-i de post iar gustul acrisor al visinelor se potriveste perfect  cu ciocolata usor amaruie.

Canatitatile folosite la reteta sunt pentru o tava mare de aragaz (tava mea de la cuptorul electric este ceva mai mare decat cele de la argaz). Daca injumatatiti cantitatile puteti face o tava mai mica sau lasati asa si va iesi ceva mai grosuta.

 Ingrediente:

– 1 cana si jumatate de zahar (cana de 200ml)

–  2 cani apa minerala (eu am pus 1cana si jumatate de apa si jumatate de cana  zeama de la visine)

– 1 cana ulei

– 1 cana nuca de cocos

– 50 g cacao

– 6 linguri cu varf de visine

– 4 cani de faina ( sau 3 cani si jumatate, vedeti consistenta )

– 1 plic de praf de copt

– un praf sare si ceva esente daca doriti

Glazura:

–         150 g de ciocolata dark (verificati sa fie de post)

–       4-5 linguri de apa

   Mod de preparare:

 Totul este foarte simplu . Se amesteca ingredientele pe rand ultima fiind faina.

negresa compozitie

Cuptorul se incalzeste la 180 grade si se pregateste tava , aceasta fiind imbracata cu o hartie de copt. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 35-40 minute. (se verifica cu scobitoarea)

negresa de post.7jpg

Cand  prajitura s-a racit,  topim ciocolata si facem modele liniare. Cu un cutit bine ascutit taiem prajitura inainte de a se intari complet ciocolata.

negresa de post.3jpg

O prajitura foarte simpla dar de efect.

negresa de post

La multi ani  strabuno!  La sfarsit va voi  spune niste vorbe intelepte de-ale strabunei :   ” îngaduiți-va”!

negresa de post6

Spor la prajiturit!

Single Post Navigation

17 thoughts on “Negresa cu visine de post

  1. La multi multi ani pentru strabuna! Si mai ales multumim pentru reteta si picatura de intelepciune de la final! Toate cele bune!!!

  2. mmmm…ce buna e!!!

  3. Ma bucur ca te-am „cunoscut”!Imi place ste-ul tau!

  4. Arata tare apetisant!

  5. Veronica on said:

    Foarte buna reteta, am facut azi noapte prajitura si a iesit super! O zi buna iti doresc si spor la gatit!

  6. G.P. on said:

    O reteta de post foarte usor de facut! As reduce doar cantitatea de zahar (asa fac la toate retetele).

  7. Am facut in decembrie aceasta prajitura, si a iesit o bunatate! In urma cu cateva zile i-am trimis reteta unei doamne, pe facebook, Mariana Simionescu (in varsta, blonda, cu ochelari), dar mai bine ma lipseam, pentru ca in mintea dansei nu exista aceasta alaturare, visine si cacao. Mi-a spus raspicat ca negresa e negresa, iar prajitura cu visine nu poate sa contina cacao, si ca cele doua gusturi, acrisor si amarui, nu sunt compatibile. Pana la urma m-a blocat pe facebook, probabil credea ca o voi forta sa incerce reteta :)). Eu va felicit pentru negresa, este delicioasa!

    • Imi pare rau ca aceasta doamna s-a suparat atat de tare din cauza unei prajituri. Asta poate sa denote doar caracterul unei persoane deloc tolerante.
      Ma bucur ca ti-a placut…iar combinatia visine cu ciocolata este clasica si veche :).
      Te mai astept. Uite ca m-ai starnit si am sa fac tortul „Padurea Neagra”, care e cu visine si ciocolata 🙂

  8. Mariusa serba on said:

    Abia astept sa o fac!!! La multi ani” strabunei”!

  9. hhhmmm, asa negresa de post as manca in fiecare zi, nu doar cand e post, arata super si gustul cred ca e la fel de bun si savuros, astept sa vad cum o sa imi iasa, sper ca la fel de buna si apetisanta ca cea din poza, imi face si mai pofta pozele in care se vede pregatirea si prepararea in pasi simpli si usori

  10. irina on said:

    Exceptionala prajitura! Multumim pentru reteta! Iar combinatia visine-ciocolata este intr-adevar clasica si deosebita (pentru conaisseur-i)
    Felicitari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: