Prăjiturici şi alte dulciuri.

Fursecuri cu fulgi de ovaz si fructe uscate

 

Iata  un dulce sanatos cu o consistenta aparte si gust bun. Totul a inceput de la o reteta veche cu fulgi de ovaz ce astepta sa intre la prioritati.  La aceasta reteta am adaugat  caise si smochine uscate, ele ”inveselind” cumva gustul acestor fursecuri sau biscuiti (nici eu nu stiu cum sa le numesc) . Am ramas uimita de ce a iesit.

Fursecurile se fac rapid si se coc la fel (in 30 de minute totul era gata), iar perioada de pastrare este mare.

  Ingrediente:

–         1cana fulgi de ovaz (150-200g)

–         1 cana faina

–         3/4 cana fulgi cocos

–         1/2  cana zahar

–         2 linguri miere de albine

–         5 linguri cu unt

–         2-3 linguri fructe uscate taiate marunt (caise, smochine)

–         2 linguri apa firbinte

–         1/2 lingura bicarbonat de sodiu

 

 Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele solide: fulgii de ovaz, faina, fulgii de cocos si zaharul.  Intr-o cratita se puna untul la topit, iar cand devine lichid se adauga mierea de albine si se amesteca pana se omogenizeaza.  Cand partea lichida este definitivata se toarna si bicarbonatul dizolvat in apa fierbinte. Urmeaza etapa cand ingredientele solide se amesteca cu untul si mierea. Din acest amestec rezulta o pasta densa.

Cuptorul se incalzeste la 180grade. In tava cu hartie de copt se pun cu o lingura gramajoare din pasta obtinuta si se aplatizeaza putin. Se dau la cuptor unde vor sta maxim 15minute.(trebuie sa aiba o culoare galbui-aurie)

Dupa ce le-am gustat mi-a venit ideea de a le da o forma de baton, asa ca, data viitoare le voi face batonase si poate adaug si niste ciocolata amaruie. Cu siguranta copii vor fi incantati iar fursecurile ar deveni niste batoane energizante.

  Sa stiti ca acest desert se pastreaza mult timp chiar si la temperaturi mai ridicate, deci sunt bune de luat pe munte, tabere etc.

Spor la prajiturit!!!

Single Post Navigation

2 thoughts on “Fursecuri cu fulgi de ovaz si fructe uscate

  1. Mi s-a facut pofta! Abia astept sa incerc reteta 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: